Přejít k hlavnímu obsahu

LCS chystá v roce 2020 velké změny formátu

9. 1. 2020 | 01:00 League of Legends
Do deváté sezóny půjde severoamerická LCS se spoustou změn. Play-off bude letos delší, základní část se bude hrát i v pátek a výrazných změn se dočká také academy liga.
LCS 2020 formát
LCS 2020 formát

V roce 2019 se LCS stabilizovala jako 4. nejlepší region světa, za Čínou, Jižní Koreou a Evropou. Samotná liga chce v roce 2020 zlepšit kompetitivní prostředí tím, že razantně promění play-off fázi a celkový formát soutěže. Ve zkratce - základní část LCS se bude vysílat v sobotu, neděli a pondělí. V tyto dny se bude hrát také academy league, která ale začne už v pátek.

LCS 2020 Formát

My fanoušci se také dočkáme velmi odlišného play-off, který se navíc promění i mezi jarním a letním splitem. V podstatě přibyde variace dvojité eliminace, ale v létě se zvýší i počet týmů. Do vyřazovací části totiž postoupí hned 8 z 10 celků. To na jednu stranu nabízí vznik velkým příběhům, ale na druhou stranu výrazně snižuje důležitost základní fáze. 

LCS 2020 Česky

Úpravou letního play-off také zmizí regionální gauntlet, který jsme mohli vídat v předchozích letech. Jarní split nebude mít pro týmy takový význam, jelikož se již nebudou sbírat championship body. Výhodou nových play-off formátů je, že uvidíme ty nejsilnější týmy ve více zápasech, což je rozhodně velké plus. Samotná liga začne 25. ledna a do té doby můžete ještě jednou pořádně prostudovat soupisky jednotlivých týmů. Play-off ligy akademií zůstává stejné jako dříve - nejlepších šest týmů postoupí do play-off s tím, že nejlepší dva celky jsou nasazeny přímo do semifinále.

NA LCS
Štítky: lcs