Přejít k hlavnímu obsahu

LCS: Liquid triumfují počtvrté v řadě!

25. 8. 2019 | 22:17 League of Legends
Zatímco v Evropě play-off sotva odstartovalo, severoamerická liga se dostala do svého závěru. Po napínavých duelech do finále dokráčely týmy Cloud9 a Liquid, které si to v noci na pondělí rozdaly o titul.
LCS 2019 Summer
LCS 2019 Summer

UPDATE #5 (26. 8.): V souboji dvou jistých účastníků letošního světového šampionátu se nejprve do vedení dostal Team Liquid, čehož se však Cloud9 nezalekli a otočili sérii. Poslední krůček však bývá ten nejtěžší, což se opět potvrdilo, a Liquid potvrdili svoji kvalitu, otočili sérii na 3:2 a počtvrté v řadě jsou šampiony LCS.

UPDATE #4 (25. 8.): Clutch Gaming se v zápase o třetí místo dostal do hezkého vedení 2:0, CLG se však nevzdali a dokázali vyrovnat sérii. CG ani tentokrát pátá hra nevyšla, už od picku šla špatným směrem a pouze jediný kill dělil CLG od toho, aby se ke třetímu místu prokousali perfektní hrou. Vrchol je však teprve před námi.

UPDATE #3 (18. 8.): Cloud9 ve třetí hře ztratil obrovskou výhodu (10 614 goldů) a CLG se díky tomu vrací do série! Klíčový play předvedl hlavně Biofrost, který svým skvělým engagem vytvořil spoustu prostoru pro své spoluhráče, kteří zvládli ubránit týmový nexus. Ani to ovšem nepomohlo a další hru již C9 zvládli a postupují.

UPDATE #2 (12. 8.): Druhému čtvrtfinále jasně dominoval tým CLG, který OpTic porazil 3:0. V průběhu série se předvedla celá sestava - v první hře hlavně jungler Wiggily, v druhé PowerofEvil s Ruinem a v té poslední zase botlane. V semifinále se Counter Logic Gaming utká s Cloud9, jelikož Team Liquid si za svého soupeře zvolil Clutch Gaming. 

UPDATE #1 (11. 8.): Obrovského překvapení jsme se dočkali hned na úvod, jelikož Team SoloMid podlehl 1:3 Clutch Gaming. V celé sérii byly vidět větší zkušenosti na straně junglera CG, Liry, který proti nováčkovi v sestavě TSM, Spicovi, ukázal velký výkonnostní rozdíl a dokázal mít daleko větší vliv na hru. Příjemným překvapením byl ze strany TSM naopak výkon střelce Zvena, který si připsal pentakill za Xayah a celou sérii odehrál velmi slušně.

Pro mnohé velkým překvapením byl postup Clutch Gaming, jehož hra se točí kolem korejského toplanera Huniho. Ten tým dostal do play-off hlavně díky několika výborným výkonům za Rumbla, který byl jeho zdaleka nejhranějším hrdinou a celkem si ho zahrál hned sedmkrát. Soupeřem Clutch bude historicky nejlepší tým Severní Ameriky, Team SoloMid, jenž týden před startem play-off oznámil velkou změnu v sestavě. Poté, co se celý split tým rozhodoval, zda do základní sestavy patří Akaadian nebo Grig, tam nebude ani jeden. Junglerem pro boj o Worlds totiž nakonec bude academy jungler Spica.

Druhé čtvrtfinále tvoří dvojice CLG a OpTic. Oba dva týmy předvedli ve svých výkonech oproti jaru obrovské zlepšení a v této sérii bude velká pozornost věnována hlavně midlane, na které kralovali PowerofEvil a Crown. Zejména druhý jmenovaný je žhavým kandidátem na vítěze ceny za nejlepšího hráče splitu, ale v posledním vzájemném duelu se lépe dařilo německému midaři PowerofEvilovi. Od obou čtvrtfinálových zápasů se dá očekávat vyrovnaná bitva, ale za mírné favority jsou považováni hráči TSM a CLG.

Čtvrtfinále
Sobota 10. srpna
TSMTeam SoloMidlogo std.png1:3Clutch Gaminglogo std.pngCG
Neděle 11. srpna
CLGCounter Logic Gaminglogo std.png3:0OpTic Gaminglogo std.pngOPT
Semifinále
Sobota 17. srpna
C9Cloud9logo std.png3:1Counter Logic Gaminglogo std.pngCLG
Neděle 18. srpna
TLTeam Liquidlogo std.png3:2Clutch Gaminglogo std.pngCG
O třetí místo
Sobota 24. srpna
CGClutch Gaminglogo std.png2:3Counter Logic Gaminglogo std.pngCLG
Finále
Neděle 25. srpna
C9Cloud9logo std.png22:00Team Liquidlogo std.pngTL
Štítky: lcs