Přejít k hlavnímu obsahu

League of Legends MČR suverénně ovládla eSuba

11. 11. 2018 | 13:14 League of Legends
Páteční den 9. listopadu odstartoval vyvrcholení celoročního snažení hráčů League of Legends. Na brněnské výstaviště se probojovalo 10 týmů, které jsou rozděleny do dvou skupin, ze kterých se budou snažit probojovat až do nedělního finále.
eSuba MČR 2018
eSuba MČR 2018
eSuba MČR 2018

UPDATE – 2. hra ve finále: Tentokrát už se nejednalo o pomalý start. Celek eSuba se dostala rychle do vedení a stejně rychle ukončila druhou hru této BO3 série a stává se výhercem letošního MČR v League of Legends. MVP turnaje se stává Kamilius.

UPDATE – 1. hra ve finále: První hra byla ze začátku spíše pomalá. Šlo jen o oťukávání a first blood padl až ve 12. minutě pro tým eSuba. LanCraft si to ale nechtěl nechat líbit a dostal se do mírného vedení po jednom, pro eSubu nepovedeném, teamfightu na topu. Nicméně eSuba se rozhodla bojovat. S každým dalším team fightem vyčistila LanCraft rychleji a rychleji. Vzala si Barona a vyhrála první finálovou hru proti celku LanCraft. 

UPDATE – 3. místo: Začátek první hry o třetí místo mezi Inside Games MSI a Cyber Gaming byl velmi vyrovnaný, pak se ale Cyber Gaming dostal do výrazného vedení, dokázal si pro sebe uzmout celou protivníkovu base i přes to, že Inside Games MSI zabili barona. Nakonec se pak velmi rychle vše otočilo a Inside Games MSI dokázali vyhrát první hru. Ve druhé hře se opět dostali CG na začátku hry do vedení, tentokrát se jim ale podařilo udržet své vedení až do konce a dorovnat stav na 1:1. Třetí hra už tak vyrovnaná nebyla. Cyber Gaming ukázali svojí sílu, rychle se dostali do vedení a ukončili sérii proti Inside Games MSI poměrem 2:1.

UPDATE – 2. semifinále: I druhé semifinále mezi týmy Inside Games MSI a eSuba mělo svého jednoznačného favorita. A tím nebyl nikdo jiný, než právě eSuba, která se v první hře ukázala v celé své kráse. Hra netrvala ani 30 minut a hráči eSuby si už ve 12. minutě vzali Heralda na svou stranu a nejen to. Dokázali zabít i celý tým Inside Games a tím se dostat v 16. minutě do vedení hned o 5 tisíc goldů. To už pro Inside Games MSI bylo doslova nepřekonatelné a eSuba si vzala ve svůj prospěch první hru. Druhá hra probíhala v podobném duchu. Tentokrát ji eSuba zvládla dokonce pod 20 minut a iG prakticky bez šance prohráli v semifinále 0:2.

UPDATE – 1. semifinále: Před první hrou mezi týmem MSI.LanCraft a Cyber Gaming všichni včetně bookmakera považovali LC za naprostého favorita. První hra byla ze začátku poměrně vyrovnaná, ale nakonec se LanCraft dokázal dostat do vedení a vyhrát první hru. Zato hra druhá už pro ně nebyla tak příznivá a to i přesto, že ze začátku hry byli ve vedení. Kvůli postupnému ztrácení vize a odchytávání svých hráčů dali týmu Cyber Gaming šanci vyhrát a ti ji proměnili ve vyrovnání série na 1:1. Průběh rozhodující hry byl velmi podobný. Opět se hráči týmu LanCraft dostávali do pro ně nevýhodných situací, ale pak přišel rozhodující teamfight, který dokázali otočit ve svůj prospěch, a tak získali poslední hru této napínavé BO3 série a stali se prvními finalisty letošního MČR.

UPDATE – pátek: První den MČR je u konce a my tady máme shrnutí výsledků skupin. Ve skupině A byl jasným favoritem tým eSuba, který bez problémů potvrdil očekávání svých fanoušků a ve skupině prošel s čistým štítem za stavu 4:0. Díky tomuto perfektnímu výkonu tedy postupují rovnou do semifinále. V těsném závěsu byl tým Cyber Gaming, který utrpěl jen jedinou prohru, a tým NecroRaisers, který prohrál dvakrát, ale dokázal překvapit E-RIVALS.DATART, který tak končí spolu s ECLOT.LYNX.

I skupina B měla svého jasného favorita, který dokázal potvrdit očekávání. Tímto favoritem nebyl nikdo jiný než tým LanCraft, který stejně jako eSuba prošel pátečním dnem bez jediné prohry. Za ním se s jednou prohrou dle očekávání umístili hráči Inside Games MSI, kteří si se zbytkem týmů poradili. Kvůli zamotané pozici se musel odehrávat tiebreaker, který v pohodě Inaequalis zvládli a doplnili čtvrtfinálové složení. Odpadlíky ze skupiny B jsou BloodyDevils a iNvolute, které se rozloučily prohrou ve zmíněném tiebreakeru.

Ještě ten večer čtveřice poměřila síly ve čtvrtfinálových zápasech, prvních BO3 sériích. Inside Games MSI nezklamali a s NecroRaisers si relativně s přehledem poradili, díky čemuž je v neděli uvidíme v boji o finále proti eSubě. Druhý zápas vypadá dle skóre zamotanější, po první výhře se druhá hra Cyber Gaming proti Inaequalis sice nezdařila, ale třetí už byla jednoznačnou záležitostí a právě CG doplní semifinálové kvarteto, mezi kterým se na úvod sobotního dne utká proti silnému MSI.LanCraftu.

Harmonogram play-off:

  • Pátek 18:00 –  Česká republika Inside Games MSI vs.  Česká republika NecroRaisers – 2:0
  • Pátek 20:30 –  Slovensko Cyber Gaming vs.  Česká republika Inaequalis – 2:1
  • Sobota 9:30 –  Česká republika MSI.LanCraft vs.  Slovensko Cyber Gaming – 2:1
  • Sobota 17:00 –  Česká republika eSuba vs.  Česká republika Inside Games MSI – 2:0
  • Sobota 20:00 – 3. místo:  Slovensko Cyber Gaming vs.  Česká republika Inside Games MSI – 2:1
  • Neděle 11:00 – Grandfinále:  Česká republika MSI.LanCraft vs.  Česká republika eSuba – 0:2
MČR 2017

Pátečním dnem začínají hráči v pavilonu B brněnského výstaviště bojovat nejen o titul mistra, ale také o krásný prize pool 105 000 Kč. První zápasy ve skupinách započnou v 10:00 a všechno dění bude možné sledovat nejen v Brně, ale pro skupinovou fázi na streamu twitch.tv/alza a od play-off na twitch.tv/playzonecz. Průběhem mistrovského klání vás provede náš expertní tým v čele s komentátory Mozillou, Bronkem a Xnapym.

Celý turnaj odstartuje skupinovou fází, kde na každý tým čeká 4x BO1 zápas, ještě v průběhu pátku se můžete těšit i na čtvrtfinálové duely. Sobotě budou patřit dvě semifinále, velké finále bude na programu v neděli.

Rozdělení prize poolu:

  • 1. místo: 60 000 Kč
  • 2. místo: 25 000 Kč
  • 3. místo: 15 000 Kč
  • 4. místo: 5 000 Kč
      Skupina A Skupina B
      #Jméno týmuVP #Jméno týmuVP
      1. Česká republika eSuba401. Česká republika MSI.LanCraft40
      2. Slovensko Cyber Gaming312. Česká republika Inside Games MSI31
      3. Česká republika NecroRaisers223. Česká republika Inaequalis33
      4. Česká republika E-RIVALS.DATART134. Česká republika BloodyDevils14
      5. Česká republika ECLOT.LYNX045. Česká republika iNvolute14
      Zápasy ve skupině A Zápasy ve skupině B
      10:00* Česká republika ECT0:1 Slovensko CG 10:00 Česká republika LC1:0 Česká republika BD
      10:00 Česká republika ERV0:1 Česká republika NR10:00 Česká republika INA1:0 Česká republika INV
      11:15 Česká republika ESB1:0 Slovensko CG11:15 Česká republika IG1:0 Česká republika BD
      11:15 Česká republika ECT0:1 Česká republika ERV11:15** Česká republika LC1:0 Česká republika INA
      12:30* Česká republika ESB1:0 Česká republika NR12:30 Česká republika IG1:0 Česká republika INV
      12:30 Slovensko CG1:0 Česká republika ERV12:30 Česká republika BD1:0 Česká republika INA
      14:00** Česká republika ESB1:0 Česká republika ERV14:00 Česká republika IG1:0 Česká republika INA
      14:00 Česká republika NR1:0 Česká republika ECT14:00 Česká republika INV0:1 Česká republika LC
      15:15 Česká republika ESB1:0 Česká republika ECT15:15* Česká republika IG0:1 Česká republika LC
      15:15 Česká republika NR0:1 Slovensko CG15:15 Česká republika INV1:0 Česká republika BD
        TB1 Česká republika INA1:0 Česká republika INV
      TB2 Česká republika BD0:1 Česká republika INA
      TB3 Česká republika INV× Česká republika BD
      * zápas bude na hlavním streamu a stage
      ** zápas bude na sekundárním streamu
      MČR 2018
      Štítky: MČR
      Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.