Přejít k hlavnímu obsahu

LEC 8. týden: Boj o play-off pomalu vrcholí

8. 3. 2019 | 10:13 League of Legends
Do konce ligové části zbývají pro každého účastníka už jen 4 zápasy a o play-off bojuje ještě 7 z 10 týmů. Kdo asi půjde z kola ven?
LEC 2019 Origen
LEC 2019 Origen

Před osmým týdnem vypadá tabulka vyrovnaněji, než kdy předtím. Strachovat se nemusí snad jen tým hvězd jménem G2 Esports, který si během minulého týdne definitivně zajistil semifinále play-off. Špatně na tom nejsou krom Vitality ani dva čeští zástupci - Patrik a Humanoid, kteří se s bilancí 8-6 dělí o třetí příčku. Jen o jeden bod pod nimi se ale mačká hned pět týmů, které mají stále dostatek času na to, české reprezentanty předběhnout.

LEC tabulka před 8. týdnem

#TeamGames
1G2 Esportslogo std.pngG2 Esports12 - 2
2Team Vitalitylogo std.pngTeam Vitality9 - 5
3Origenlogo std.pngOrigen8 - 6
3Splycelogo std.pngSplyce8 - 6
5FC Schalke 04 Esportslogo std.pngFC Schalke 047 - 7
5Fnaticlogo std.pngFnatic7 - 7
5Misfits Gaminglogo std.pngMisfits Gaming7 - 7
5Sklogo std.pngSK Gaming7 - 7
9Excel Esportslogo std.pngExcel Esports3 - 11
10Rogue (2018 European Team)logo std.pngRogue2 - 12

Pátek: Klíčový den pro Patrika

LEC sázení kurzy

V pátek nás čekají v podstatě pouze dva přímé střety o play-off a to ve třetím a pátém zápase dne. Humanoida čeká v prvním zápase dne velká zkouška, protože ho podruhé vyzve Caps z G2 Esports. I kdyby ale jeho Splyce hru prohráli, nemusí díky jednobodovému náskoku zatím zoufat. Překvapivé vítězství by naopak Splyce mohlo v boji o play-off hodně pomoci. Origen čeká klíčové utkání s SK Gaming, asi největšímu outsiderovi v boji o play-off. SK sice ukázal, že dokáže porazit i nejlepší týmy, ale zároveň jde vidět výrazná slabina, kterou je botlajna. Právě na Patrikovi s Mithym tedy bude, aby klíčový souboj ovládli a získali týmu vítězství.

Sobota: Dost možná rozhodující den

Esport sázky F

Týmy, které figurují v boji o play-off a v pátek prohrají, budou potřebovat nutně zvítězit v sobotu. Dvojnásobně to platí hlavně pro týmy, které měli před tímto týdnem skóre 7-7 (FNC, MSF, SK, S04). Čechy čekají také veledůležité zápasy. Proti SK si totiž tento týden zahraje i Humanoid, kterého ale čeká úplně jiná role, než Patrika. V SK Gaming totiž drtivou většinu výher zařídil Selfmade s Pireanem a právě korejského midaře Humanoid musí zastavit. Patrika a jeho Origen čeká role favorita v zápase s Rogue. V tomto zápase není co řešit a nic jiného, než výhru si Origen nesmí připustit.

Fortuna 700 Kč bonus
Zdroj: @lolesports
Štítky: LEC, Fortuna