Přejít k hlavnímu obsahu

LEC: Boj králů vyhráli G2, Splyce se znovu dotáhl na Fnatic

3. 8. 2019 | 22:30 League of Legends
Sedmý týden evropské ligy se blíží a diváci se můžou těšit na další zápasy třech našich zástupců a také na zápas dvou největších týmů, co kdy v Evropě hrály. Ano, čeká nás souboj králů - Fnatic proti G2 Esports.
LEC G2 Esports
LEC G2 Esports

UPDATE #2: Neonovi se vzdaluje sen o play-off, jelikož jeho Misfits prohráli i v druhém zápasu 7. týdne, a to proti nejslabšímu týmu v lize, SK Gaming. Patrik s Origen aktuálně obývá poslední play-off příčku, jelikož dnes podlehl Schalke a Team Vitality naopak vyhrál proti Excel. Zápas týdne mezi G2 a Fnatic ovládl právě tým Capse a Perkze. I přesto, že se Fnatic dostal do poměrně slušného vedení v early game, stačil jeden dobrý teamfight a G2 přebrali kontrolu a s přehledem dokázali zvítězit. 

UPDATE #1: Splyce překvapivě padl proti Excel. Česko-slovenský souboj střelců přinesl zcela jednoznačnou hru ze strany Origen, který vypdal snad nejlépe, za celý letní split. Překvapení přinesl i souboj G2 a Vitality. Právě tým G2 Esports totiž vyslyšel přání z publika a vytasil pick Garena na toplane. Team Vitality ale ukázal, že kvalitu v sestavě má, tuto drzost svým soupeřům netoleroval a nakonec si odnesl poměrně jasnou výhru. 

Evropská liga má před sebou posledních 6 zápasů a jejich důležitost asi vzhledem k nadcházejícím play-off a Worlds ani není třeba připomínat. Ve hře o trůn jsou stále také zástupci domácích luhů a hájů - Humanoid (Splyce), Patrik (Origen) a Neon (Misfits). Velkou míru pozornosti na sebe v sobotu strhne souboj Fnatic a G2. Rivalitě mezi těmito dvěma týmy asi není třeba nic přidávat. Hráči G2 se chystají pomstu, protože jejich jediná prohra tento split vzešla právě ze zápasu s Fnatic. I Rekkles a spol. ale mají motivaci navíc, protože se potřebují udržet ve hře o play-off bye a v posledních týdnech ztratili až moc her proti papírově slabším týmům.

V pátek se můžeme těšit na česko-slovenský souboj střelců Patrika s Neonem, jejichž týmy se mezi sebou utkají od 20:00 a oba potřebují vyhrát, protože se nacházejí na hraně bojů o play-off. Humanoidův tým Splyce čekají zápasy proti papírově nejslabším soupeřům, Excel a SK Gaming a 2:0 je tedy nutností. Právě Splyce by se tento týden mohli dostat před Fnatic na druhé místo, jelikož ho krom G2 čeká ještě utkání s rozjetým Schalke. 

LEC 2019 Summer 

#TýmSkóre
1G2 Esportslogo std.pngG2 Esports12 - 2
2Fnaticlogo std.pngFnatic10 - 4
3Splycelogo std.pngSplyce10 - 4
4FC Schalke 04 Esportslogo std.pngFC Schalke 048 - 6
5Team Vitalitylogo std.pngTeam Vitality7 - 7
6Origenlogo std.pngOrigen6 - 7
7Rogue (European Team)logo std.pngRogue5 - 9
8Misfits Gaminglogo std.pngMisfits Gaming4 - 10
9Excel Esportslogo std.pngExcel Esports4 - 10
10Sklogo std.pngSK Gaming4 - 10

7. týden

Pátek 2. srpna
FNCFnaticlogo std.png1:0FC Schalke 04 Esportslogo std.pngS04
RGERogue (European Team)logo std.png1:0Sklogo std.pngSK
MSFMisfits Gaminglogo std.png0:1Origenlogo std.pngOG
SPYSplycelogo std.png0:1Excel Esportslogo std.pngXL
G2G2 Esportslogo std.png0:1Team Vitalitylogo std.pngVIT
Sobota 3. srpna
MSFMisfits Gaminglogo std.png0:1Sklogo std.pngSK
VITTeam Vitalitylogo std.png1:0Excel Esportslogo std.pngXL
RGERogue (European Team)logo std.png0:1Splycelogo std.pngSPY
OGOrigenlogo std.png0:1FC Schalke 04 Esportslogo std.pngS04
FNCFnaticlogo std.png0:1G2 Esportslogo std.pngG2
Štítky: LEC