Přejít k hlavnímu obsahu

LEC Coverage: Patrik triumfuje nad G2!

16. 2. 2019 | 20:45 League of Legends
Přichází pátý týden evropské LEC a znovu v akci uvidíme Čechy Patrika a Humanoida. Protože se blíží polovina základní části, pomalu se začínají rýsovat postupující týmy do play-off.
LEC Splyce
LEC Splyce

UPDATE #1: Fnatic v prvním zápase dne poráží Humanoidovo Splyce. Vyniknul zejména Rekkles se svou Sivir (9/1/6). Český midař si ve hře zahrál za Cassiopeiu a ukončil ji se skóre 1/5/5.

UPDATE #2: Origen se dotahuje na čtvrtou příčku. Díky výhře nad Excel si Patrik a spol. připisují čtvrtou výhru v řadě. Úžasnou hru zažil jungler Kold, který se svým Gragasem dominoval na celé mapě a hru ukončil s KDA 8/1/5. Patrik si poprvé zahrál meta pick patche 9.3, Sivir, s níž podal v podstatě bezchybný výkon, o čemž svědčí i jeho skóre 2/0/10.

UPDATE #3: Patrikův Origen vyhrává už popáté v řadě a výhra je o to cennější, že je proti G2 Esports, kteří dosud z devíti zápasu ani jeden neprohráli. Český střelec se na výhře značně podílel se svým Ezrealem (4/0/5). Nejlepším hráčem hry byl však vyhlášen Nukeduck, který zaujmul úžasným výkonem za netradičního Zeda. #OGWIN #VAMOS

Evropě vládne sestava G2 Esports, která si už tento týden může zajistit účast v top šestce postupujících do play-off. Minulý týden se G2 povedlo utvořit nový rekord nejrychlejší hry, když zničili nexus trápícího se Fnatic v čase 20 minut 35 sekund.

Tabulka LEC 2019 Spring

#TýmSkóre
1G2 Esportslogo std.pngG2 Esports9 - 1
2FC Schalke 04 Esportslogo std.pngFC Schalke 047 - 3
3Team Vitalitylogo std.pngTeam Vitality7 - 3
4Splycelogo std.pngSplyce6 - 4
5Origenlogo std.pngOrigen6 - 4
6Sklogo std.pngSK Gaming5 - 5
7Misfits Gaminglogo std.pngMisfits Gaming4 - 6
8Fnaticlogo std.pngFnatic3 - 7
9Excel Esportslogo std.pngExcel Esports2 - 8
10Rogue (2018 European Team)logo std.pngRogue1 - 9

Do dalšího týdne jdou se skvělou formou z posledních zápasů i oba čeští zástupci. Humanoid, který působí ve Splyce, si minulý hrací týden poradil s nováčky z SK Gaming i jedním z favoritů, Misfits. Botlaner Patrik a jeho Origen dokázal minulým týdnem také projít bez porážky a díky vítězstvím nad Rogue a Schalke si výrazně vylepšil pozici v tabulce. 

Pátek 15. 2.

Tip redakce
FNCFnaticlogo std.png1:0Splycelogo std.pngSPYSplycelogo std.png
OGOrigenlogo std.png1:0Excel Esportslogo std.pngXLOrigenlogo std.png
SKSklogo std.png1:0Team Vitalitylogo std.pngVITTeam Vitalitylogo std.png
RGERogue (2018 European Team)logo std.png0:1FC Schalke 04 Esportslogo std.pngS04FC Schalke 04 Esportslogo std.png
G2G2 Esportslogo std.png1:0Misfits Gaminglogo std.pngMSFG2 Esportslogo std.png

Jak Splyce, tak i Origen budou v pátek v pozici mírných favoritů. Finalisté posledního světového šampionátu z Fnatic se totiž letos značně trápí a zatím to nevypadá na nějaké výrazné zlepšení. Klíčovým se může zdát souboj nováčků na midlane, Humanoida a Nemesise. Hlavní slabinou Fnatic je early game, ale Splyce zase skvěle zvládá přechod do late game, a proto bude pro Rekklese a spol. velmi složité řídit tempo hry v jakékoliv fázi zápasu.

I když se Češi těší také na souboj Origenu s Excel, zápasem pátku bude souboj Misfits proti G2. V tomto duelu je považován za favorita tým dosud neporažených samurajů. Misfits sice minulý týden prohráli oba své zápasy, ale individuální kvalitou tým doslova překypuje a s G2 by mohl dokázat držet krok. Šanci na záchranu sezóny dostane i Rogue v zápasu proti Schalke, kde by se měli představit nové tváře, Vander a Finn.

Sobota 16. 2. 

Tip redakce
SKSklogo std.png1:0Fnaticlogo std.pngFNCFnaticlogo std.png
XLExcel Esportslogo std.png0:1Splycelogo std.pngSPYSplycelogo std.png
S04FC Schalke 04 Esportslogo std.png0:1Team Vitalitylogo std.pngVITFC Schalke 04 Esportslogo std.png
RGERogue (2018 European Team)logo std.png1:0Misfits Gaminglogo std.pngMSFMisfits Gaminglogo std.png
OGOrigenlogo std.png1:0G2 Esportslogo std.pngG2Origenlogo std.png

Velmi zajímavé zápasy nabídne i sobota, kdy se proti sobě postaví třeba odvěcí rivalové SK Gaming a Fnatic, jejichž střetům se dříve přezdívalo El Clásico po vzoru španělského fotbalového derby Realu a Barcelony. Na závěr dne bychom se mohli dočkat hned dvou překvapení. Nové posily Rogue by mohli pomoci překvapit trápící se Misfits a rozjetý Origen zase poprvé uštědřit porážku G2 Esports. 

Zdroj: @lolesports
Štítky: LEC