Přejít k hlavnímu obsahu

LEC: G2 Esports ve finále i podruhé deklasovali Origen

14. 4. 2019 | 17:00 League of Legends
LEC play-off je v plném proudu! V pátek a sobotu čekají nejlepší evropské týmy další dvě bo5 série, ve kterých si zahrají i oba Češi – Patrik s Humanoidem.
G2 Esports LEC 2019
G2 Esports LEC 2019

Letos se systém evropského play-off výrazně obměnil a umístění na prvních dvou místech základní části je proto ještě daleko výhodnější. Týmy na třetím až šestém místě totiž budou muset pro zisk titulu vyhrát čtyři bo5 série za sebou, mezitím co Origenu či G2 by mohly stačit jen dvě. Finálový víkend se odehraje v rotterdamské Ahoy areně pro 15 tisíc diváků.

Vysvětlení play-off formátu LEC:

V 1. kole si Fnatic s lehkostí poradil s Team Vitality a vyhrál 3:0. Celou mapu zakončil pentakill v podání midaře Nemesise, který na nejvyšší stupeň evropské scény zavítal teprve letos. Ve druhém zápase prvního kola se střetly celky SK Gaming a Splyce, které předvedly o poznání vyrovnanější sérii. První hru sice zvládli vyhrát hráči SK, ale ty následující zvládl lépe tým Splyce, který ukázal, jak moc umí být silný v pozdější fázi hry.

Ve druhém kole si proti sobě zahrají dva nejlepší týmy základní části, Origen a G2 Esports, o místo v grandfinále. Tlak na oba celky bude ale výrazně snížený faktem, že poražený tým dostane za týden druhou šanci v zápase s vítězem souboje Splyce vs. Fnatic. Klíčové bude dozajista složení a forma botlajny G2 Esports, na které by vedle Perkze měl podle původního plánu nastoupit slovinský support Mikyx. Ten ale v průběhu ligové části trpěl bolestmi zápěstí a musel ho nahradit Promisq, se kterým tým G2 prohrál oba zápasy posledního týdne.

1. kolo - Berlín
29. 3.FnaticFnaticlogo std.png3:0Team Vitalitylogo std.pngTeam Vitality
30. 3.SplyceSplycelogo std.png3:1Sklogo std.pngSK Gaming
2. kolo - Berlín
5. 4.FnaticFnaticlogo std.png3:1Splycelogo std.pngSplyce
6. 4.G2 EsportsG2 Esportslogo std.png3:0Origenlogo std.pngOrigen
Finálový víkend - Rotterdam
13. 4.OrigenOrigenlogo std.png3:1Fnaticlogo std.pngFnatic
14. 4.G2 EsportsG2 Esportslogo std.png3:0Origenlogo std.pngOrigen
Štítky: LEC