Přejít k hlavnímu obsahu

LEC: G2 opět po pěti hrách poráží Fnatic

8. 9. 2019 | 20:36 League of Legends
Evropská LEC má za sebou velké finále, ve kterém se utkali historičtí rivalové z Fnatic a G2 Esports. Také podruhé šla tato bitva do pěti her, po kterých se opět radoval favorit.
G2 LEC Athens
G2 LEC Athens

UPDATE (7. 9.): Fnatic postupuje do finále po jednoznačném vítězství 3:0. Bylo vidět, že Fnatic zvládá hrát mnohem lépe jako tým, což ukázal zejména v mid a late game. I když byly hry o něco delší, než u obvyklé 3:0 série, Fnatic v každé hře působil velmi jistě a nejlépe působil jungler Broxah, který získal cenu MVP série.

UPDATE (7. 9.): Pomalu se schyluje k boji o finále mezi Fnatic a Schalke 04. Na místě jsou u stánků i hvězdné osobnosti nebo hráči z týmů, které se do Athén nekvalifikovali. Mezi nimi najdeme i jména jako Forg1ven, Jiizuke, xPeke, OceloteDeficio nebo Aleš "Freeze" Kněžínek.

LEC Finále Athény

UPDATE (30. 8.): Ve druhém kole play-off postoupil mezi top trojku tým FC Schalke 04, který si poradil ve velmi vyrovnané sérii s Rogue 3:1. Velmi smolný moment zažil zejména midař týmu Rogue, Larssen, který omylem naletěl za Corkiho do fontány, a to zrovna v momentě, kdy se mohl Rogue dostat do vedení na 2:1.

První kolo evropského play-off je zde. V průběhu tří letních týdnů se rozhodne o tom, kdo se stane evropským šampionem. Finále a zápas o třetí místo se odehrají v athénské basketbalové hale Nikos Galis pro 19 tisíc lidí. V sázce je krom evropského titulu také místo prvního LEC reprezentanta na Worlds 2019. Zároveň se rozhodne i o druhém seedu, který získá tým s nejvíce nasbíranými championship body, které týmy mohly získat i v jarním play-off. Jistotu účasti na světovém šampionátu mají zatím pouze G2 Esports, největší favorité celého play-off.

První kolo LB
Pátek 23. srpna
SPYSplycelogo std.png0:3Rogue (European Team)logo std.pngRGE
Sobota 24. srpna
S04FC Schalke 04 Esportslogo std.png3:1Team Vitalitylogo std.pngVIT
Semifinále LB a finále WB
Pátek 30. srpna
RGERogue (European Team)logo std.png1:3FC Schalke 04 Esportslogo std.pngS04
Sobota 31. srpna
G2G2 Esportslogo std.png3:2Fnaticlogo std.pngFNC
Finále LB
Pátek 7. srpna
Fnaticlogo std.pngFNC3:0FC Schalke 04 Esportslogo std.pngS04
Grandfinále
Sobota 8. srpna
G2G2 Esportslogo std.png3:2Fnaticlogo std.pngFNC
Štítky: LEC
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.