Přejít k hlavnímu obsahu

LEC: Všichni CZSK zástupci si z prvního týdne odnáší jednu výhru

24. 1. 2021 | 21:05 League of Legends
Nejvyšší evropská liga je zpět a my pokračujeme druhým dnem. Hned v prvním utkání se střetli dva domácí střelci - slovenský Neon a český Patrik. MAD Lions dále čeká duel s Astralis a dočkáme se i duelu týdne mezi Rogue a Fnatic.
Patrik LEC
Patrik LEC

UPDATE #2: Souboj česko-slovenských ADC zvládl lépe Patrik, který s Excel Esports oslavil první výhru. Ve výhře nad Schalke si navíc český zástupce připsal MVP, když za KaiSu dohrál se skóre 7/1/5. Špatně se ale nepředvedl ani Neon, který za Miss Fortune podal velmi solidní výkon a hru ukončil s bilancí 4/2/3.

UPDATE #1: První den přinesl celou řadu skvělých zápasů. MAD Lions dlouho zápasili s G2, ale Rekkles a spol. si nakonec připsali první vítězství. Cenné vítězství si v boji papírově nejslabších celků připsali SK Gaming v utkání proti Astralis a následně podle předpokladů Rogue zvítězili nad Excel Esports s Patrikem. Radost domácím fanouškům udělal slovenský střelec Neon, který si výkonem za Apheliose připsal MVP ocěnění v nervydrásajícím duelu proti Vitality. O největší překvapení dne se překvapení se postarali ale Misfits, kteří dokázali jednoznačně přehrát Fnatic.

Nový rok a každý tým do nové sezóny vstupuje s čistým štítem. Je na čase se navrátit do herního režimu a konečně se vrací také evropská LEC. V ní se představí hned pět česko-slovenských zástupců: Carzzy, Humanoid (oba MAD Lions), Patrik (Excel), Neon (Schalke 04) a Denyk (Misfits). Jako zápas týdne se dá jednoduše označit hned úvodní duel mezi MAD Lions a G2 Esports, který slibuje velkolepou podívanou a hlavně premiéru Rekklese v dresu G2. 

V úvodním hracím týdnu se dočkáme hned tří hracích dní, takže každý tým odehraje na úvod ligy tři utkání. Organizátoři lákají také na závěr sobotního hracího dne, kdy se představí dva špičkové týmy, které cílí na nejvyšší příčky: Rogue a Fnatic. Česko-slovenští diváci se ale mohou těšit také na sobotní duel mezi Schalke 04 a Excel, ve kterém se představí naši zástupci Patrik a Neon tváří v tvář. Denyk jarní split začne na lavičce, jelikož se Misfits rozhodli pro úvodní hru nasadit VandeRa. Minisouboj mezi toplanery Agresivoo a HiRit vyhrál ve stejném celku druhý jmenovaný. 

Pátek 22. ledna
G2⁠⁠ Esports1:0⁠⁠MAD Lions
Astralis0:1⁠⁠SK Gaming
Rogue1:0⁠⁠Excel Esports
Team Vitality0:1⁠⁠⁠⁠Schalke 04
Misfits1:0⁠⁠Fnatic
Sobota 23. ledna
⁠⁠Schalke 040:1⁠⁠⁠⁠Excel Esports
Team Vitality1:0⁠⁠Misfits
⁠⁠MAD Lions1:0⁠⁠Astralis
G2⁠⁠ Esports1:0⁠⁠⁠⁠SK Gaming
Fnatic0:1⁠⁠Rogue
Neděle 24. ledna
Astralis1:0⁠⁠Team Vitality
Rogue1:0⁠⁠⁠⁠SK Gaming
Misfits1:0⁠⁠⁠⁠MAD Lions
Fnatic1:0⁠⁠Schalke 04
⁠⁠Excel Esports0:1⁠⁠G2⁠⁠ Esports
Štítky: LEC