Přejít k hlavnímu obsahu

LEC: Kterým hráčům končí smlouva a mohli by změnit tým?

29. 10. 2019 | 09:19 League of Legends
Devátá sezóna sice teprve vrcholí, ale všechny týmy už se musí chystat na další sezonu. Mnohým hráčům navíc končí smlouvy a přestupový kolotoč se tak dozajista brzy naplno roztočí.
LEC 2020
LEC 2020

Jakmile hráči končí smlouva, často to znamená odchod či možný příchod posily. Letos v listopadu končí smlouva 14 hráčům základních sestav loňských LEC týmů. Kde se dají očekávat největší změny? 

Misfits Gaming: Kdo vlastně neodejde?

Od loňských Misfits se čekalo mnohé a proto bylo velkým zklamáním, když se hvězdy jako Gorilla či sOAZ nedokázaly dostat ani do play-off. Vzhledem k vysokým platům a špatným výsledkům byly změny v sestavě očekávatelné a předčasně se tak sOAZ, Gorilla, Maxlore dohodli s organizací na předčasném ukončení spolupráce. Od Gorilly se očekává návrat do LCK, ale sOAZ a Maxlore by mohli být na přestupovém trhu horkým zbožím. 

EXCEL Esports: Hjarnan a Mickey

U EXCEL Esports je velmi pravděpodobný odchod veterána Hjarnana, kterého ze základní sestavy ve druhé polovině léta vyměnil Jeskla. Mickey se v základní sestavě britské organizace ubydlel a v letním splitu patřil k největším tahounům týmu, takže se dá očekávat, že se ho vedení pokusí udržet. Právě Mickey ale v posledních letech měnil tým za týmem a není vyloučen návrat do Severní Ameriky nebo domovské LCK.

Upset Schalke

Chystá se velký exodus z Schalke 04?

Smlouvy končí drtivé většině hráčů Schalke 04 a tým by tak mohli opustit IgNar, Odoamne, Trick a Upset. Poslední jmenovaný se už nechal slyšet, že součástí herního týmu Schalke v nadcházející sezóně nebude. Vzhledem k tomu, jak velkou hvězdu Upset představoval, dá se očekávat i odchod ostatních hráčů, kterým končí smlouva. Jediným hráčem základní sestavy, který má pro další sezonu platný kontrakt, je midař Abbedagge. 

Jak na tom bude příští rok česko-slovenská stopa? 

Humanoid zůstane velmi pravděpodobně součástí Splyce, kde má platný kontrakt ještě na další sezonu a tým nemá důvod s ním nebýt spokojen. Třem jeho spoluhráčům ale v listopadu končí smlouva, a to konkrétně Vizicsacsi, Xerxe a Kobbe - stavební kameny v cestě za postupem do letošního čtvrtfinále mistrovství světa. Zejména Kobbe by vzhledem k aktuální formě mohl být žádaným hráčem nejen v LEC, ale i LCS.

Vizicsacsi

Právě ve Splyce by se tedy mohlo otevřít okénko pro Freeze, který má u týmu platnou smlouvu do roku 2021, nebo jednoho z dalších domácích legionářů, jako jsou Patrik, Carzzy nebo Neon. Jak jsme již upozorňovali, Patrikovi brzy u Origen končí smlouva a i pokud na jeho místo nepřijde někdo jiný, sám Patrik jistě obdrží řadu nabídek a některá z nich by mohla být natolik lákavá, že se rozhodne s Origen neprodloužit.

Smlouva totiž končí také jeho parťákovi na botlane, Mithymu a junglerovi Koldovi. Posledním velmi zajímavým hráčem s končící smlouvou je Jiizuke z Team Vitality, který by po nepovedené sezoně mohl hledat štěstí jinde. Velké rošády se naopak nečekají u G2 Esports či Fnatic. Oba týmy totiž mají své hráče pod smlouvou minimálně do konce roku 2020. 

Hráči základních sestav s končící smlouvou
TýmHráčRole
Excel Esportslogo std.pngExcel EsportsHjarnanBot Laner
Excel Esportslogo std.pngExcel EsportsMickeyMid Laner
Excel Esportslogo std.pngExcel UKHjarnanBot Laner
FC Schalke 04 Esportslogo std.pngFC Schalke 04IgNarSupport
FC Schalke 04 Esportslogo std.pngFC Schalke 04OdoamneTop Laner
FC Schalke 04 Esportslogo std.pngFC Schalke 04UpsetBot Laner
Origenlogo std.pngOrigenKoldJungler
Origenlogo std.pngOrigenMithySupport
Origenlogo std.pngOrigenPatrikBot Laner
Rogue (European Team)logo std.pngRogueVanderSupport
SK Gaminglogo std.pngSK GamingJenaxMid Laner
Splycelogo std.pngSplyceKobbeBot Laner
Splycelogo std.pngSplyceVizicsacsiTop Laner
Splycelogo std.pngSplyceXerxeJungler
Team Vitalitylogo std.pngTeam VitalityJiizukeMid Laner
MČR League of Legends