Přejít k hlavnímu obsahu

LEC: Po prvním týdnu jsou ve vedení Rogue a Fnatic. G2 mají 1:2

14. 6. 2020 | 22:30 League of Legends
Letní split evropské ligy LEC je tady a první den přinesl spoustu témat, o kterých se nyní dá diskutovat. MAD Lions si i na online bojištích ukázali v nových dresech, ale k vítězství nad G2 to nestačilo. Denyk chyběl v sestavě Misfits, kteří podlehli Fnatic a šťastný start nezažil ani Patrik, jehož EXCEL nestačil na tým Rogue.
LEC great
LEC great

3. hrací den: MAD Lions vyhráli i podruhé a udělili navíc první porážku SK Gaming. MVP si tentokrát připsal support Kaiser, který k Senně vytáhl pick supporta Wukonga (3/1/7). Překvapením byla další porážka G2 Esports, kteří tak končí týden se skóre 1:2, skalp největších favoritů tentokrát získali Vitality. EXCEL s Patrikem na první výhru v sezóně stále čeká, jelikož v třetí hře sezóny podlehl týmu Fnatic. Perfektní skóre vedle FNC drží také Rogue, kteří přehráli EXCEL, Misfits a Schalke.

Tabulka LEC

2. hrací den: Ve vzájemném souboji českých zástupců zvítězili jednoznačně Humanoid s Carzzym v MAD Lions. Patrik sice neodehrál vůbec špatnou hru, což dokazuje i finální skóre 2/3/2, ale bohužel jako tým EXCEL absolutně nestíhali. Carzzy zakončil mapu za Ezreala se skóre 5/0/9 a Humanoid si dokonce připsal za svůj výkon s Oriannou (7/1/9) cenu nejlepšího hráče hry. Velkým překvapením bylo vítězství Origen nad G2 Esports. Na tento zápas nebude rád vzpomínat zejména Jankos, který s Lee Sinem umřel hned šestkrát a za hru si připsal pouhé čtyři asistence. Hráčem zápasu se stal Alphari, který za Gankplanka dominoval na toplane a ukončil utkání s KDA 7/0/4.

1. hrací den: Evropská liga je zpět a s ní vykvétají mnohé otázky. G2 Esports v první hře jasně dali najevo, že budou dominovat dál a Caps zpátky na midlane dohrál proti MAD Lions za Zoe se skóre 5/1/9. Perkz si zpět v roli AD Carry vedl snad ještě lépe, jelikož za Varuse dohrál s bilancí 9/0/9. Bohužel to vypadalo, jakoby Carzzy s Humanoidem neměli jedinou šanci a G2 v podstatě celých 27 minut dominovali. Velmi silně vypadali po návratu Misfits, kteří na závěr hracího dne potrápili Fnatic. Fanoušky českých zástupců ale mohlo mrzet, že v základní sestavě nefiguroval Denyk. Ve vyrovnané bitvě jeho konkurent Doss dokončil prohranou hru z Nautiluse se skóre 1/5/10. Největším překvapením byla prohra Origen, kteří ve 40minuové hře nestačili na papírově nejslabší SK Gaming.

První hrací týden bude netradičně probíhat ve třech hracích dnech. LEC se tím chce trochu přiblížit starým super weekům. V druhém až sedmém týdnu se tedy znovu přejde na běžný režim, kdy se bude hrát v pátek a sobotu a v posledním osmém týdnu se opět budou hrát tři hrací dny za sebou (od pátku do neděle).

Pátek 12. června
MADMAD Lionslogo std.png0:1G2 Esportslogo std.pngG2
VITTeam Vitalitylogo std.png1:0FC Schalke 04 Esportslogo std.pngS04
OGOrigenlogo std.png0:1SK Gaminglogo std.pngSK
RGERogue (European Team)logo std.png1:0Excel Esportslogo std.pngXL
MSFMisfits Gaminglogo std.png0:1Fnaticlogo std.pngFNC
Sobota 13. června
S04FC Schalke 04 Esportslogo std.png0:1SK Gaminglogo std.pngSK
RGERogue (European Team)logo std.png1:0Misfits Gaminglogo std.pngMSF
XLExcel Esportslogo std.png0:1MAD Lionslogo std.pngMAD
FNCFnaticlogo std.png1:0Team Vitalitylogo std.pngVIT
G2G2 Esportslogo std.png0:1Origenlogo std.pngOG
Neděle 14. června
SKSK Gaminglogo std.png0:1MAD Lionslogo std.pngMAD
S04FC Schalke 04 Esportslogo std.png1:0Rogue (European Team)logo std.pngRGE
OGOrigenlogo std.png1:0Misfits Gaminglogo std.pngMSF
G2G2 Esportslogo std.png1:0Team Vitalitylogo std.pngVIT
FNCFnaticlogo std.png1:0Excel Esportslogo std.pngXL

Představení LEC týmů:

Štítky: LEC