Přejít k hlavnímu obsahu

LEC se vrací: Kdo dokáže zastavit G2?

4. 6. 2019 | 19:20 League of Legends
Už tento týden začne letní split evropské LEC. Najde tentokrát G2 Esports konkurenceschopného soupeře v boji o titul?
LEC G2 Esports
LEC G2 Esports

All-Star tým, který svými šílenými strategiemi, dokázal dominovat jak v Evropě, tak i proti světové konkurenci. I tak by se dal popsat tým šampionů Mid-Season Invitational 2019, G2 Esports. Sestava silných individualit ukázala, že pro ni nic není nemožné a do dalšího splitu evropské ligy půjde v roli zcela jednoznačného favorita. Stále se jedná o vcelku nový tým, který spolu funguje jen pár měsíců. Velký vliv na jejich dominanci by mohl mít také vývoj současné mety, ale jak se na jaře ukázalo, každý z hráčů G2 dokáže zahrát téměř cokoliv a dá se tedy čekat velmi dobrá adaptabilita. 

Kdo se může G2 vyrovnat?

Origen Patrik

Rozhodně o to bude usilovat třeba Patrik "Sheriff" Jírů, jehož Origen je žhavým kandidátem na postup na světový šampionát. V jarním play-off ale oblíbená evropský tým měl proti G2 velké problémy a v obou jejich vzájemných zápasech série skončily 0:3 pro tým Carlose "ocelote" Rodriguéze. Ke změnám v sestavě nedošlo a cíle pro letní split jsou tak jasné: Hlavní je postup na Worlds, které se letos budou konat právě v Evropě. 

Jedním z týmů s vysokými očekáváními je i Fnatic, který má za sebou bronzové jaro. Vzhledem k tomu, v jaké pozici ale tým do nové sezóny vstupoval, se na začátku nečekaně trápil. Dle členů týmu ale Fnatic dobře ví, kdě ho tlačí bota, ale jen čas ukáže, zda to bude stačit na zisk evropského titulu.

Misfits 2019 LEC

Velká očekávání byla před splitem vkládána i do supertýmu Misfits, kteří však skončili až na 8. příčce. V základní sestavě změna nenastala, ale do hry by se mohl dostat i jungler Kirei, který přichází z Turecka. Tým působil na jaře dost nekompaktně, ale času na nápravu měl dost a hráči individuálně patří k tomu nejlepšímu, co LEC může nabídnout.

LEC se vrátí již v pátek 7. června, kdy se v akci představí Patrik v dresu Origen a Humanoid se Splyce. Český midař se navíc ukáže hned v prvním zápase letního splitu, kdy se postaví šampionům MSI 2019. Na středové lajně Humanoida ještě k tomu čeká souboj s nejlepším hráčem LEC a MSI - Capsem. Patrik si v prvním utkání splitu zahraje proti Atillovi s Team Vitality.

Pátek 7. června

G2G2 Esportslogo std.png18:00Splycelogo std.pngSPY
S04FC Schalke 04 Esportslogo std.png19:00Excel Esportslogo std.pngXL
VITTeam Vitalitylogo std.png20:00Origenlogo std.pngOG
RGERogue (European Team)logo std.png21:00Misfits Gaminglogo std.pngMSF
FNCFnaticlogo std.png22:00Sklogo std.pngSK

Sobota 8. června

XLExcel Esportslogo std.png17:00Rogue (European Team)logo std.pngRGE
SKSklogo std.png18:00FC Schalke 04 Esportslogo std.pngS04
SPYSplycelogo std.png19:00Team Vitalitylogo std.pngVIT
MSFMisfits Gaminglogo std.png20:00Fnaticlogo std.pngFNC
OGOrigenlogo std.png21:00G2 Esportslogo std.pngG2
Štítky: LEC, Patrik, Humanoid