Přejít k hlavnímu obsahu

LEC změny: Fnatic se loučí s trenérem a Upset opravdu opouští Schalke

13. 11. 2019 | 11:09 League of Legends
Lolkařská předsezóna po Worlds zesiluje na obrátkách a máme tu dva velké oficiální odchody. Upset oficiálně opouští Schalke 04 a Fnatic se loučí s koučem YoungBuckem.
Fnatic LEC
Fnatic LEC

Joey "Youngbuck" Steltenpool se jako trenér proslavil hlavně díky své štaci v G2 Esports, se kterými zvládl vyhrát v letech 2016 a 2017 hned 4 tituly v tehdejším EU LCS. Po následném příchodu do Fnatic měl nejprve stát spíše v pozadí týmu a už se trénování mělo být upozaděno. To se ale po několika měsících změnilo. Fnatic se pak loni podíval i do finále světového šampionátu a vypadalo to, že se blýská na lepší zítřky. Letošní rok ale tak úspěšný nebyl a i přesto, že se v obou splitech povedlo získat medailová umístění, Fnatic vždy viditelně zaostal za G2 Esports.

„Když se ohlédnu za mými dvěma lety ve Fnatic, tak 2018 byl úžasný rok, kdy jsme tvořili historii. Přesto, že jsme v sezóně nebyli bezchybní, stříbro z Worlds tu má opravdu jen Fnatic a teď G2. Proto to beru jako největší úspěch své kariéry. Letos jsme ale zklamaní, protože jsme nezvládli dominovat v LEC a na Worlds jsme skončili ve čtvrtfinále. Bylo by lehké vinit jednotlivce, nebo individuální chyby, ale my nefungovali jako tým a napravit to byl hlavně můj úkol. Rok 2019 byl pro mě v esportu ten absolutně nejhorší, nejsmutnější,”

zhodnotil Youngbuck v prohlášení pro týmový web.

Upset Schalke

Jak jsme avizovali v říjnu, Upset má namířeno ze Schalke 04 a nyní je to oficiální. Jeden z nejlepších botlanerů Evropy a několikanásobný nominant na nejlepšího hráče splitu opravdu se Schalke neprodloužil, ale jeho stopa by dle předchozích prohlášení měla zůstat v LEC. O jeho dalším působišti sice žádné zprávy nepozorujeme, ale jako reálný se jeví přestup například do Splyce, Origen, Misfits nebo Team Vitality.

FC Schalke 04 Esports v letním splitu 2019:

 Rumunsko Andrei "Odoamne" Pascu (Top)
 Jižní Korea Kim "Trick" Gang-yun (Jungle)
 Německo Felix "Abbedagge" Braun (Mid)
 Německo Elias "Upset" Lipp (AD Carry)
 Jižní Korea Lee "IgNar" Dong-geun (Support)

Štítky: LEC, fnatic, FC Schalke 04