Přejít k hlavnímu obsahu

Lednový update přináší novou arénu i kartu

28. 1. 2019 | 17:50 Clash Royale
Měsíc leden se blíží ke konci, ještě před ním na nás ale čeká první velký update roku 2019. Co do hry přináší?
Clash Royale
Clash Royale

To nejzajímavější na celé aktualizaci je nejspíše příchod další arény. Ta nese název Spooky Town a hrát v ní budou hráči s více než 3600 trofeji. Legendary Arena samozřejmě nemizí, hodnota trofejí, které musíte dosáhnout, abyste hráli v ní, byla ale zvýšena na 4000. Spolu s příchodém nové arény se logicky trochu promíchá i rozložení karet, některé půjdou do arény nižší, jiné zase do vyšší. Podstatné ale je, že ty karty, které jste již stihli odemknout, vám budou moci padat stále, i když se třeba přesunuly do vyšší arény. Další velmi podstatnou změnou je samozřejmě také příchod nové karty! Ta zatím byla pouze oznámena, do hry totiž dorazí až v únoru, a jak tedy vypadá?

Jmenuje se Wall Breakers a jde o epic kartu za tři elixíry. Ta vám poskytne dva slabé, ale za to velmi rychlé skeletony s bombou, kteří targetují jen budovy. Poté, co k nějaké dorazí, do ní skočí, díky čemuž sice vybuchne bomba, spolu s ní ale samozřejmě také samotní kostlivci. Karta vypadá opravdu zajímavě a věříme, že se bude hrát, chcete-li si tedy hru s ní osvojit ještě předtím, než půjde vůbec hrát, doporučujeme kouknout na video s patnácti užitečnými tipy, naleznete ho zde.

Čekat můžeme také dva nové herní módy – jeden z nich nese název Year of the Hogs, druhý Mini Collection. Co se týká prvního, jedná se vlastně o Ramp Up Challenge na devět výher, kterou ale oživuje to, že se po určitém čase každému hráči spawnují Royal Hogs. A Mini Collection? To je Global Tournament, pro který si ale musíte deck vytvořit z náhodně zvolených čtyřiceti karet. Chcete-li se na herní módy, které by měly do hry dorazit v pátek, podívat podrobněji, gameplay z Year of the Hogs můžete zhlédnout zde, z Mini Collection zase zde.

Zbytek updatu už je pak spíše o menších úpravách, vývojáři do hry přidali třeba možnost pro organizátory turnajů, nově totiž můžou u těch svých vlastních nastavit maximální možný počet proher. Kdo ho dosáhne, už v turnaji logicky nebude moci pokračovat. K turnajům se váže i další drobná úprava, ty, co vytvoříte, se totiž nově budou automaticky sdílet do vašeho klanu. A když už jsme u těch klanů, až si budete hledat nový, hra vám v doporučených bude od této aktualizace ukazovat ty, ve kterých jsou vaši přátelé.

A u klanů zůstaneme i při poslední úpravě, ta se totiž týká trade systému. Ten byl od poslední změny velmi otravný, především kvůli tomu, jak moc byl od té doby klan chat zaspamován nabídkami o výměnu karet. To se Supercell pokouší řešit tím, že při každém tradu můžete zvolit ne jen jednu, ale rovnou čtyři karty, které nabízíte. Hráč, který trade přijme, si pak logicky vyberu jen jednu a zbytek se vám vrátí do kolekce.

 

miluju videohry a hlavně ligu legend