Přejít k hlavnímu obsahu

Legenda české PUBG scény oficiálně končí s PUBG. Jaké jsou jeho hlavní důvody?

10. 7. 2020 | 13:30 PUBG: Battlegrounds
Sbohem PUBG dalo za poslední měsíce spoustu hráčů. Někteří oficiálně, někteří v tichosti. U streamerů ale jakékoliv rozhodnutí utajit nejde, a proto se Martin 'spajKK' Beneš, legenda domácí scény, rozhodl dát po období neaktivity definitivní tečku za svou kariérou.
spajKK
spajKK

O Martinu 'spajKK' Benešovi jste poprvé mohli slyšet před třemi roky, když jej jako v podstatě neznámého, ale zdatného střelce pozval Mazarini na Gamescom, kde se konaly vůbec první PUBG turnaje – které byly úplně jiné než ty, co znáte z dnešní doby. SpajKK v té době pracoval u Policie ČR a dalo by se říci, že se kromě toho hledal. PUBG mu ale naprosto změnilo život. Na Gamescomu se totiž české dvojici dařilo a úspěšnému tažení, které spajKK okořenil parádní výhrou v nervy drásající koncovce proti hvězdám, jako je Ninja.

Tenhle úspěch následovala nabídka od slavné světové organizace Dignitas, kde český hráč zažil několik parádních měsíců a v té době už se mu obracel život vzhůru nohama. Dal výpověď v práci, postavil se na vlastní nohy a rozjel svůj stream, který začal nabírat velké obrátky, z nichž spajKK těží až dodnes. S Dignitas se sice rozloučil, ale právě to, co si vybudoval kolem sebe z jednoho prvotního impulzu, jej následně dovedlo na turnaje v Seattle, San Jose a mnoha dalších městech. Bez PUBG by spajKK nebyl tím, kým je dnes.

Poslední období strávil na domácí scéně, kdy hájil barvy týmu eSuba, za který si zahrál také na MČR 2019. Na prvním Mistrovství České republiky byl ještě jako komentátor a svou jedinou účast bohužel hodně těsně nedokázal přetavit v cenný kov. Velký úspěch na domácí scéně je tak víceméně to jediné, co mu ve sbírce z této přelomové životní etapy chybí. Pouto s eSubou se ukončilo s příchodem Valorantu, na který spajKK sám přešel a hovoří o něm, že jde o poslední hru, do které chce kompetitivně věnovat maximum.

A jaké jsou vlastně důvody, proč se spajKK s PUBG rozloučil? Na své fanpage to řekl jednoznačně:

Hra jako taková se pro mě za poslední 3 roky nikam neposunula, stagnuje na jednom místě, špatná optimalizace, nedomyšlené turnaje a kompetitivní scéna, nulová motivace, 5000 hodin a pořád to stejné dokola, žádný vývoj, částečně i přehranost.
Zdroj: @spajkk
Štítky: Spajkk
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.