Přejít k hlavnímu obsahu

Legendy z Gunrunners se vrátily na Call of Duty 4 scénu a vyhráli offline turnaj v Chorvatsku

22. 2. 2020 | 08:13 Všechny hry
Call of Duty 4 zažívá menší návrat na kompetitivní scénu a ti, co na něm vyrostli nebo němu holdovali do posledních aktivních dní, tak to vřele vítají. Tento návrat je totiž podtržený offline akcemi, které se konají povětšinou v Chorvatsku. Přesně to je případ také symbolicky pojmenované Nostalgija Lan, kam samozřejmě vyrazili i Češi.
Gunrunners CoD4
Gunrunners CoD4

Gunrunners.AOC se s Call of Duty 4 érou rozloučili vítězstvím v Maďarsku. Takto přesně zněla první věta článku, který jsme po triumfu GRS na ICL publikovali před necelými dvěma roky. Legenda však nezemřela nadobro. Tím samozřejmě nemyslíme organizaci Gunrunners, ale hru samotnou. Češi v ní totiž vždy patřili ke špičce. Začíná nám sice nová dekáda a spolu s ní i možná nový život. O CoD4 začal v poslední době mluvit například FrosteR, který se ke své hře číslo jedna opět vrátil. Chystají se nové projekty a už proběhla také jedna offline akce.

Ta zavítala do Chorvatska a do boje o prvenství se přihlásila také česká pětice jANYY, cDe, blades, F o X x a GLady. Ano, je tomu tak – bývalí Gunrunners jsou zpět, aby získali svůj třetí chorvatský triumf! Zatímco oni zapnuli hru až v období před LANkou, tak na Nostalgija Lan je čekali soupeři, kteří CoD4 hrají dodnes.

Pomalejší dostání se formy se ukázalo ve skupině, kde Gunrunners na úvod remizovali, ale i přesto šli následně do play-off z prvního místa. Tam postupně sekali jednoho soupeře za druhým a bez ztráty mapy došli až do finále WB. Také tam proti sniip neztratili v BO3 sérii ani mapu a bylo jasné, že si zahrají o titul. Sniip však ve spodním pavouku nezaváhali a do grandfinále šli daleko hladovější. Česká pětice sice měla výhodu mapy, ale sniip po tuhé bitvě v prodloužení sérii srovnali. Na Crashi už ale GRS byli nezastavitelné a došli si pro titul.

Prize pool sice nebyl nijak převratný, to ale u nostalgických akcí tohoto typu nebývá motivací číslo jedna. Nicméně jANYY se na své fanpage zmínil, že se v Chorvatsku chystá o dost větší LAN akce, nejspíš v červenci.

Celý záznam play-off můžete zhlédnout zde:

Zdroj: @jANYY4
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.