Přejít k hlavnímu obsahu

1. Tipsport COOL liga: SINNERS dokonali reverse sweep a po dramatické sérii obhajují titul

3. 10. 2020 | 23:42 Counter-Strike 2
Čtvrteční semifinálové boje určily složení finále i zápasu o třetí místo, závěrečný den je tak před námi! Grandfinále proběhne v ultimátním formátu BO5, ještě před tím však musíme poznat vítěze zápasu o bronz. Vyvrcholení bude velké, tak u toho buďte s námi na streamu!
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga
Sampivs.Enterprise Esports
Fraged  Česká republika
Pechyn  Česká republika
kinzo  Česká republika
bery  Česká republika
Dytor  Česká republika

16:5
16:3

ECLOT

 Česká republika twist
 Česká republika forsyy
 Slovensko xperrience
 Slovensko lucasp
 Slovensko system 

Shrnutí: Sampi do série vykročili pravou nohou a ukázali, že větší motivace byla jasně na jejich straně. První mapou byla volba Enterprise, tedy Overpass, ale průběh tomu absolutně neodpovídal. Sampi totiž sbírali jeden bod za druhým a Enterprise se nemohli chytit. To se podařilo až po přílišné agresi Sampi, v tu chvíli ale svítilo na ukazateli skóre 11:0. Zbylá kola úvodní mapy sice EP zvládli, ale jakmile Sampi zvládli pistolky za stranu druhou, tak už nebylo co řešit. Ve stejném tempu se bohužel pro Enterprise odvíjelo i následné Vertigo, kde nedokázali uhrát ani o bod více než předevčírem proti SINNERS. Sampi tak naprosto zaslouženě končí na třetím místě.

SINNERSvs.CZC.eSuba
beastik  Česká republika
CaNNiE  Česká republika
ZEDKO  Česká republika
NEOFRAG  Česká republika
SHOCK  Česká republika

12:16
13:16
19:17
16:8
16:4

eSuba

 Slovensko The eLiVe
 Česká republika blogg1s
 Česká republika Levi
 Slovensko luko
 Slovensko NIO

Mirage (12:16): Úvodní mapa byla volbou SINNERS, kteří nejprve škrtnuli Train a CZC.eSuba následně zabanovala Overpass. Na Mirage si tak benq1ho svěřenci mohli vybrat CT stranu a za ní se ukázali v parádním světle. Po výhře šesti kol se SINNERS vrátili do hry díky opakované změně tempa, ale eSuba, hrající ve velké pohodě, trefovala všechno, co potřebovala. 9:6 za obranu není rozhodující skóre, ale po změně stran si parádní hrou opět připsali 5 bodů v řadě a SINNERS dostávali nůž na krk. Pochválit za druhou polovinu je potřeba The eLiVe, který zvládl několik těžkých momentů a koncovek důležitých kol. Také eSuba ukázala dobrou připravenost za útok a nakonec map pick soupeře dotáhla do vítězného konce. Individuálně největším rozdílem byli snipeři obou týmů, protože zatímco blogg1s vládl s 15 AWP killy, tak CaNNiE byl statisticky nejslabší. Obrátí se karty na další mapě?

Inferno (13:16): To je ale biják! Každý vzpomíná na velké šlágry eXtatus proti eSubě a dnešní rivalita SINNERS s eSubou je minimálně srovnatelná, což dosvědčuje předzápasové hecování. Zatím to však nevypadá, že eSuba bude slepičí polévkou, protože obhájci titulu se až příliš spoléhali na výkon NEOFRAGa, který byl jediný, jenž na druhé mapě splňoval nejpřísnější měřítka. Na druhé straně se CZC.eSuba prezentovala daleko týmovějším výkonem, kdy se jednotlivý hráč dokázal vytasit s parádním fragem, i když jste o něm X kol v řadě ani neslyšeli. Příkladem je sám blogg1s, který sice nedosáhl ani pozitivního K/D ratia, ale i přesto dokázal uhrát neuvěřitelný ace clutch s pouhými 2 HP. V koncovce se Inferno přelévalo ze strany na stranu, ale eSubě několikrát vyšel stack na A či B site, díky čemuž nervy drásající koncovku zvládli. Stanou se nečekanými šampiony hned na třetí mapě?

Nuke (19:17): Třetí pokračování nabídlo mapu Nuke, kde SINNERS nechtěli ponechat nic náhodě a vstoupili na něj šesti vyhranými koly v řadě. Modrá krev však nepanikařila, vzala si pauzu a nakonec první stranu eLiVe a spol. alespoň částečně zachránili poměrem 7:8. Highlightem první strany byl 1vs4 clutch v podání ZEDKA, když zachránil kolo proti slabšímu nákupu soupeře. Právě o nekompletních nákupech ale byla i samotná koncovka základní hrací doby, protože třetí mapa se dostala do fáze, kdy se převíjela ze strany na stranu a jedna chyba mohla klidně znamenat konečnou. CZC.eSuba již měla dvě možnosti vše ukončit, ale SINNERS se nezlomili a dokázali dostat Nuke do prodloužení, kde se rozvášnil CaNNiE a pomohl svému celku mapu urvat. Právě u takových zápasů je volba BO5 formátu velkou výhrou, tak pojďme dále, čeká nás Vertigo. Maraton ještě nekončí!

Vertigo (16:8): Podáte SINNERS prst a oni vám ukousnou celou ruku. Takové mašině nechcete dát příležitost se chytit, což nyní CZC.eSuba pocítili na vlastní kůži. Vertigo bylo její volbou, ale průběh tomu vůbec neodpovídal. SINNERS po vyhraném Nuke začali hrát jako polití živou vodou a dost možná mají prostě a jednoduše více energie v tak dlouhé BO5 sérii. Co se však týče samotného Vertiga, tak ten odstartoval SHOCK parádními tři killy v pistolkách, což zopakoval i za druhou stranu. Ostatní hráči se pak přidali v jiných příležitostech a dá se říci, že individuálně nedali eSubě příliš mnoho šancí. Nejvíce to tentokrát pálilo beastikovi, který ukázal, že role in-game leadera automaticky neznamená, že si killy nenajdete. Pojďme ale do samotného závěru, protože co by si ale fanoušek mohl více přát, než velkolepé napínavé finále na kompletních pět map? Pojďme to společně uzavřít!

Dust 2 (16:4): Na Nuke měla CZC.eSuba dva championship pointy, dvě příležitosti vše ukončit a stát se šampiony bez ztráty jediné mapy proti obhájci prvenství. SINNERS však do poslední chvíle věřili a jakmile se hra dostala na Vertigo, tak hráli první housle. A pokud ještě ne na něm, tak na závěrečném Dustu 2 už eSubáci byli zřejmě uvnitř zlomení, jaká příležitost jim uniká. D2 není jejich silnou stránkou, a i v analýzách se všichni shodli na tom, že pokud se zápas nějakým způsobem dostane na pátou mapu, tak budou mít SINNERS navrch. Psychická pohoda se navíc zlepšovala každým kolem a bylo jasně vidět, kdo je králem serveru. Klobouk dolů před výkonem a vzdorem eSuby proti domácí jedničce, ale na Dustu už více méně nikdo nepochyboval, že SINNERS dotáhnou druhý BO5 reserve sweep v historii finále Tipsport COOL ligy do úspěšného konce. To se také stalo, gratulujeme!

Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.