Přejít k hlavnímu obsahu

Letní sezóna 1. Tipsport COOL ligy zná finálové složení, čeká nás repríza jarního grandfinále

1. 10. 2020 | 18:38 Counter-Strike 2
Základní část 1. Tipsport COOL ligy nabídla sedm týdnů pravidelného zápolení, po kterém se pouze čtveřice nejlepších týmů mohla dostat do play-off. My však na nic nečekáme a hned týden po dohrání základních části jdeme do vyřazovací fáze, protože nás čeká semifinále.
Tipsport COOL liga
Tipsport COOL liga

Základní část letního splitu si podmanili SINNERS, kteří jedinou prohru, stejně jako na jaře, utržili od CZC.eSuby. Modrá krev si následně ubránila druhé místo, ale vzhledem k několika porážkám není jejich pozice neotřesitelná, ačkoliv jde o obhájce druhého místa. Velkým konkurentem jim budou především hráči Sampi, pro které jde o první sezónu v elitní lize, ale už nejednou ukázali, že se nebojí kousat i do nejtužšího masa. Z nejtěžší pozice jdou do boje o titul Enterprise, kteří si postup vybojovali až v závěru, takže se v semifinále postaví proti obhájci prvenství. Obě semifinále jsou na programu ve čtvrtek od 17:00, kdy odstartuje stream. Finálový den je pak naplánovaný na sobotu od 15:00, kdy na vás čeká dokonce grandfinále ve formátu BO5. Nepředbíhejme však.

Rozhovory před semifinále se všemi jejich samotnými aktéry:

Na letního šampiona si můžete vsadit, stejně jako na jednotlivé zápasy:

Tipsport
CZC.eSubavs.Sampi
The eLiVe  Slovensko
blogg1s  Česká republika
Levi  Česká republika
luko  Slovensko
NIO  Slovensko

eSuba

8:16
16
:9
16:14

 Česká republika Fraged
 Česká republika Pechyn
 Česká republika kinzo
 Česká republika bery
 Česká republika Dytor

Play-off program odstartuje souboj CZC.eSuby proti Sampi, tedy šlágr druhého proti třetímu týmu tabulky, které od sebe dělily pouze tři body. Sampi v posledním kole do posledních chvil bojovali o výhru se SINNERS, takže nechybělo mnoho a Sampi klidně mohli být v tomhle duelu výše nasazení. Co se týče vzájemné bilance, tak v 7. kole Sampi na eSubu nestačili na Nuke, načež ji na stejné mapě ve 13. kole vyprovodili poměrem 16:4. V Sazka eLEAGUE se proti sobě postavili již v 1. kole, kde eSubáci zvítězili na Vertigu a Overpassu. Delší série a větší možnosti map poolu se tak zdají být na jejich straně. Sampi ale jdou nahoru, takže je neradno je podceňovat.

SINNERSvs.Enterprise Esports
beastik  Česká republika
CaNNiE  Česká republika
ZEDKO  Česká republika
NEOFRAG  Česká republika
SHOCK  Česká republika

16:9
16:3

ECLOT

 Česká republika twist
 Česká republika forsyy
 Slovensko xperrience
 Slovensko lucasp
 Slovensko system 

Tak jak se dá o prvním semifinále říct, že neslibuje nic jiného než vyrovnanou podívanou, tak druhý duel má favorita jasného. SINNERS prošli základní části jako nůž máslem, a i když v závěru hráli několik vyrovnaných duelů, tak se dá namítat, že už o nic teoreticky nehráli. V první polovině soutěže nejprve Enterprise porazili 16:4 na jejich často hraném Overpassu, pozdější Inferno už bylo o poznání vyrovnanější (16:13). SINNERS se však z map poolu nebojí víceméně žádné mapy a hlavně se nebojí hrát nejsilnější mapy Enterprise, což je vedle samotných individuálních a týmových kvalit další silná stránka. Enterprise by museli předvést životní výkony.

Štítky: COOL CSGO liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.