Přejít k hlavnímu obsahu

Ligový systém v roce 2019

7. 11. 2018 | 09:00 PUBG: Battlegrounds
Vývojáři PlayerUnknown's Battlegrounds dnes ve svém článku zveřejnili kompletní systém jejich plánované profesionální ligy a my se rozhodně máme na co těšit!
pubg 2019
pubg 2019

TL;DR:

  • v roce 2019 se můžeme těšit na 9 na sobě nezávislých lig, a to pro Evropu, Severní Ameriku, Latinskou Ameriku, Koreu, Čínu, Japonsko, Jihovýchodní Asii, Taipei/Hong Kong/Macao a Oceánii.
  • celoroční ligy se rozdělují do třech fází
  • každý region na konci sezóny vyšle své nejlepší týmy na turnaj Global Championship, který bude mít prizepool přes dva miliony dolarů
  • v půlce sezóny se uskuteční turnaj All-Star Games, ve kterém si primárně pro zábavu zahrají ti nejlepší a nejznámější hráči ze všech lig
  • všechny ligy i turnaje se budou hrát se stejnými pravidly - Squad, FPP, 16 týmů na zápas, Erangel & Miramar, jednotné bodování a in-game nastavení 

9 profesionálních regionů:

V roce 2019 se bude hrát v devíti různých regionech po celém světě, přičemž v šesti z nich se bude hrát klasickým ligovým systémem (Evropa, Severní Amerika, Korea, Čína, Japonsko, Taipei/Hong Kong/Macao) a ve zbylých třech se místo toho budou hrát série turnajů (Latinská Amerika, Jihovýchodní Asie, Oceánie).

Kalendář:

Sezóna 2019 se bude rozdělovat do tří fází, přičemž ta první započne na konci ledna a bude probíhat až do března, fáze dva začne v květnu a bude končit v červnu a třetí fáze nás čeká od půlky srpna do poloviny října. Všechny turnaje se budou odehrávat ve volných dnech mezi jednotlivými fázemi.

kalendar pubg 2019

Globální eventy:

Mezi fází 2 a 3 nás čeká turnaj All-Star Games, na který budou pozváni ti nejznámější hráči PUBG, aby si pro zábavu zahráli pár showmatchů, jenž budeme moci s úsměvem na tváři sledovat.

Na konci sezóny, tedy po konci třetí fáze, se uskuteční turnaj Global Championship, kterého se zúčastní ty nejlepší týmy ze všech devíti lig. Právě zde se rozhodne o tom, kdo bude mistrem této sezóny a odnese si ten nejcennější "Chicken Dinner" v roce 2019! V této době je známý prizepool ve výši dvou milionů dolarů, podle vývojářů se ale právě řeší zvýšení této již tak obrovské částky.

Mimo jiné se právě vyjednávají další turnaje, tudíž se máme ještě určitě na co těšit!

Štítky: PUBG
V gamingu jako tooolki, jinde jako tooolkys. Kromě her a esportu mě baví také vše kolem tenisek a módy, volný čas rád trávím pečením a degustací voňavých pokrmů.