Přejít k hlavnímu obsahu

Liquid čeká výměna hráče! Kdo evropské hvězdy posílí?

6. 12. 2019 | 15:14 PUBG: Battlegrounds
Evropská PUBG scéna má dva hvězdné týmy s velkou fanouškovskou základnou, FaZe Clan a Team Liquid. Právě druhý jmenovaný celek ale nyní čeká změna, kdy se loučí jedno z finských dvojčat.
Team Liquid PUBG
Team Liquid PUBG

Vznik úspěšné sestavy Liquid se datuje už na loňský leden, kdy si Scoom pod svá křídla vzal vysoce nadané trio Jeemzz, Sambty, Ibiza. Na loňském světovém šampionátu se v obou herních režimech umístili na druhé příčce, což z nich kromě šampionů udělalo nejúspěšnější tým, a hlavně miláčky evropského publika. Ještě v loňském roce však přišla změna v týmu, kdy Scooma nahradil Jembty, jehož dvojče Sambty se stalo kapitánem.

Jak se posílení projevilo na výkonech, to dokáže nejlépe popsat výpis letošních umístění. V nejvyšší evropské lize si Liquid připsali dvě druhá a jedno třetí místo, k tomu vyhráli i PEL Kick-off Cup. Ve světových kláních skončili jednou třetí (Global Summit) a jednou čtvrtí (Grand Slam). V žebříčcích před listopadovým světovým šampionátem se zcela poprávu pohybovali mezi největšími favority, nekompromisní formát byl ale tvrdým návratem do reality. Liquid se nedokázali adaptovat a s Los Angeles se rozloučili až na 27. místě.

Z pouhého týmu za takový čas hraní pospolu vznikla druhá rodina, takže když dnes kapitán Sambty oznámil svůj konec v sestavě, nebojí se o něm hovořit jako o společném rozhodnutí celého týmu, kterému děkuje za krásné necelé dva roky společného působení. Spolu s tím si nemohl vynachválit přístup samotné organizace.

Změna však zřejmě po selhání na PUBG Global Championship přijít musela, takže se dnešním dnem oficiálně Sambty stává volným hráčem, a opět se tak rozdělí od svého dvojčete Jembtyho. Podle volby jeho slov to zatím vypadá, že své působiště pro rok 2020 zatím vybrané ani rozhodnuté nemá, takže jsme zvědavi, jestli jeden odchod rozjede klasický domino efekt nebo nikoliv. Sambty ale výkonnostně nezaostával, v poslední fázi letošní PEL byl dokonce statisticky nejlepším hráčem týmu. Najít si nový tým by tak nemělo být problémem.

Ale co samotní Liquid? Do už tak hvězdami napěchované sestavy se nejvíce nabízí příchod dvou hráčů z americké ligy. Vráti se na starý kontinent plánuje LosHD, který naposledy hájil barvy The Rumblers, volbou číslo jedna by ale mohl být Kaymind, vysoce nadaný kanadský hráč, který se právě do Evropy rozhodl přestěhovat.

Štítky: team liquid
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.