Přejít k hlavnímu obsahu

M1lan po postupu na Czech HS Masters: Ke konci swissu si už odpočinulo štěstíčko

10. 7. 2020 | 18:00 Hearthstone
Z druhé kvalifikace si místo na Czech HS Masters vybojoval i Milan "M1lan" Šnajdr, a i jeho jsme si tedy rovnou pozvali na rozhovor. Co v něm na sebe prozradil?
m1lan
m1lan

Ahoj, prvně se tě musím zeptat, jak se ti líbí celý turnaj a možnost se dostat z lokálního turnaje až na Masters Tour?

O tom, že je možnost mít invite na MT i z turnajů, co nepořádá přímo Blizzard, jsem věděl a divil jsem se, že doteď tu nic takového nebylo. Doufám, že to není jen ojedinělá akce a další se budou objevovat pravidelně.

Prozradíš nám, jaké balíčky si v kvalifikaci hrál a jak se ti s nimi dařilo?

Na swiss jsem se rozhodl vynechat Warriora a hrál jsem lineup DH, Druid, Rogue a díky tomu jsem měl poměrně rychlé série. Navíc jsem se nemusel starat o to, že by někdo hrál lineup, který se snaží targetovat Warriora. Na rozhodující zápasy o postup jsem pak změnil druida za Warriora, a protože vím, že Norwis rád hraje agresivní balíčky, tak jsem navíc hrál i control DH.

Co od sebe očekáváš v samotném finále? Máš už teď některého z hráčů, kterého bys nechtěl potkat?

Určitě je lákavá vidina postupu na MT, ale i kdybych se do té doby kvalifikoval jinak, tak prizepool je na české poměry velmi nadstandardní a byla by hloupost nesnažit se o celkovou výhru. Ohledně toho, že bych někoho nechtěl potkat, tak tímhle způsobem se na turnaje nedívám. Každý, kdo postoupí z kvalifikace, by měl být kvalitní hráč a nikoho takového není radno podceňovat, ale ani přeceňovat.

Ve SWISSu tě v 5. kole porazil BlizzconJan a v 6. kole jeho bratr Jobsad, měl jsi proti bratrům Smutným smůlu, nebo se ti proti nim nehraje dobře?

Po čtvrtém kole jsem měl skóre 4-0 a hodně dobré tiebreakery, takže jsem víceméně věděl, že postoupím. Neříkám, že jsem poslední dvě kola třeba podvědomě vypustil, ale spíš to bylo tak, že si štěstíčko odpočinulo, abych ho pak mohl využít ve hrách o postup.

V neděli si měl asi nejtěžší dvoukolo ze všech postupujících, přesto si obě série vyhrál 2:0 a v každé s jiným lineupem. Překvapil si tím myslíš Jobsada?

Já byl vlastně první kolo na streamu, protože si někdo z původní dvojice vybrečel, že nechce ukazovat svůj lineup. To mně nevadilo, protože jsem věděl, že na Norwise budu chtít stejně něco změnit. Jobsada jsem překvapit nechtěl, naopak jsem chtěl vzít to nejlepší, co jde.

miluju videohry a hlavně ligu legend