Přejít k hlavnímu obsahu

Majky v BRUTE nahrazuje daxena, který celou situaci v týmu dopodrobna popsal

28. 3. 2020 | 19:36 Counter-Strike 2
Team BRUTE se před pár dny rozloučil s trenérem d0dim a čekalo se, kdo řady profesionální sestavy rozšíří. Nakonec však změny nezůstaly pouze u realizačního týmu a s BRUTE se loučí také jeden z hráčů základní pětice.
daxen
daxen

Team BRUTE podruhé od oznámení profesionální struktury sahá do základní sestavy. Není to tak dávno, co se s BRUTE rozloučil Martin 'MAXX' Smolár, kterého nyní následuje Zdeněk 'daxen' Dušek – oba hráči ale o nabídky nemají nouzi. K tomu se chvílemi kuloáry dokonce proslýchalo, jestli bude s týmem pokračovat poslední polská akvizice Karol 'tecek' Kapczyński. Jeho zkušenosti ale nakonec nadále budou dostupné v pozici in-game leadera.

A kdo daxena nahrazuje? Jak už naznačoval před pár dny KAPARZO, kapitán týmu Gravity, tak BRUTE zabrousili právě do řadu jeho sestavy. Terčem se stal talentovaný střelec Lukáš 'Majky' Měcháček, jenž se na scéně prosazuje od loňského roku, kterou zakončil neúspěšným MČR v barvách Dark Tigers. V rámci Tipsport COOL lig si tedy zahraje nižší soutěž, z dlouhodobého hlediska se ale tento krok dá samozřejmě pochopit. Kromě něj se novou tváří v sestavě BRUTE stává Milan 'pepik' Musil, matador Counter-Strike 1.6, který zaujme pozici trenéra. Pepik před pár lety působil v této roli u eSuby a kromě toho má za sebou třeba projekt ROG Academy.

Nám nezbývá než popřát hodně štěstí, ať je pepik právě tím, koho jako trenéra hledali, protože CEO organizace, Tomáš Müller, po propuštění Jozefa 'd0di' Kisse, který následně zamířil do Sampi, prohlásil následující:

O náhradě trenéra jednáme již dlouhou dobu. Kluci na české scéně jsou skvělí herní analytici, my ale potřebujeme přinést jiný přístup, podobný zahraničí a profesionálnímu sportu, kde je mnohem důležitější práce s hlavou. Abyste toto změnili, nestačí vám skvělý herní analytik, ale potřebujete opravdového trenéra. A takových je v Česku málo. My jsme ale doufám jednoho takového našli a aktuálně jednáme o podmínkách.

Kompletní sestava BRUTE vypadá následovně:

 Česká republika Lukáš 'capseN' Koláčný
 Česká republika Filip 'AJTT' Dolenský
 Česká republika Ondřej 'Crazyy' Švec
 Polsko Karol 'tecek' Kapczyński
 Česká republika Lukáš 'Majky' Měcháček

 Česká republika Milan 'pepik' Musil – trenér

Podstatně obsáhleji se k odchodu z BRUTE vyjádřil na své fanpage daxen:

Hrát na full-time bylo to asi nejlepší období, co jsem v kariéře zažil, kde celý tým makal na 100 % a všichni se snažili. Jak to ale v CSku bývá, jsou horší i lepší období. A když už to konečně začalo vypadat, že to začíná fungovat, naše hra se začala formovat a dokázali jsme uhrávat čím dál lepší výsledky, tak přišel boom, že d0di končí, což nás všechny zasáhlo a nám se vytvořila nechuť k CSku, aby dostal kouč kick jen proto, že po nás neřve a nemotivuje nás, hloupost.

NO OFFENSE – ale CSko není fotbal, florbal, rugby, americký fotbal, baseball, hokej, basketbal a bůhví co ještě. Řekl bych, že to funguje úplně naopak, i přesto ale můžu říct, že to byly fajn čtyři měsíce v BRUTE. Kluci z vedení měli ohromnou snahu dosáhnout s námi výsledků, ale bohužel je to běh na dlouhou trať a jestli někdo čekal, že do tří měsíců tu budeme všechno vyhrávat s přehledem, tak zklamu vás, ale nejde to. Tři měsíce jsou děsně krátká doba.

Teď konečně k věci, co se stalo. Jak všichni víme, řádí tu korona a v půlce března bylo řečeno, že od příštího měsíce nebudeme mít zaplaceno, kvůli ekonomické situaci u nás díky koroně, což plně respektuji a nikomu nezazlívám. Bohužel ale nejsem student a nemůžu sedět doma zadarmo. Když jste měli ty největší cíle, tak se prostě CSko nedá hrát 3 hodiny denně s týmem, není šance vyrovnat se TOP 50 týmům na HLTV bez tréninku, proto jsem se rozhodl, tak jak jsem se rozhodl a nejsem schopen pokračovat dál s klukama, ačkoliv mě to nesmírně bavilo, měl jsem kluky neskutečným způsobem rád, a dokonce jsem začínal věřit, že to začíná mít smysl, ty strávené hodiny za počítačem, ale nevadí. Je docela škoda, jak to dopadlo.

Život jde dál i přesto, že mě to neskutečně mrzí, jak to dopadlo. Ale bohužel, je to sport a chtěl bych poděkovat Péťovi Andrýskovi za příležitost si něco takového prožít. Zároveň bych chtěl popřát klukům z týmu to nejlepší v životě i mimo něj. Třeba zas jednou kluci! A co se mnou bude dál? To se dozvíte dřív nebo později.
Zdroj: @brute.gg
Štítky: Team Brute
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.