Přejít k hlavnímu obsahu

Makabu a Dirty: Druhým místem jsme splnili očekávání

16. 9. 2020 | 18:49 Brawl Stars
Rozhovor s Wexem z vítězného týmu Sazka.BRUTE už jsme pro vás připravili, takže nyní na vás čeká také rozhovor s druhým místem z letošního Samsung Last Call turnaje - týmem Enterprise, ve kterém se dozvíte jak se právě oni připravovali na turnaj a co říkají na své umístění.
Rozhovor EP
Rozhovor EP

Jak sis užil turnaj a co říkáš na změnu formátu? 

Makabu: My jsme si turnaj užili na 100%, ze začátku se nám na ruce lepil stres (nehrálo se nám dobře, protože jsme hráli pod tlakem), ale příjemná atmosféra díky komentátorům na streamu nás potom dokázala povzbudit. Důležité bylo, že jsme následně celý turnaj měli chill atmosféru na discordu, jak už to u nás Enterprise bývá. Formát swiss byl z našeho pohledu lepší jak normální bracket. Nějaké chyby ve swissu byly, ale jinak nám bo3 vyhovovalo víc. Byla zde větší šance pro každý tým ukázat schopnost výběru strategie a brawlerů. Doufáme, že na MČR bude opět alespoň bo3 u každé mapy.

Kde ses o turnajích dozvěděl a co tě motivovalo je začít hrát?

Makabu: O PLAYzone.cz jsem se dozvěděl už ze hry Clash Royale. Rok jsem čekal, než se Brawl Stars objeví na MČR. Nakonec jsem se dočkal, prošel jsem si hodně týmy a zakotvil jsem asi v tom nejlepším. Skvělý support od Enterprise Esports a hlavně s klukama Vitym a Dirtym vytváříme perfektní tým. Dirty je starý známý, takže ten moji nabídku přijal, a s Vitym jsem hrál i dříve v iNvolute. Dá se říci, že jsme se sešli díky minulým zkušenostem.

Jak jste se s týmem připravovali? 

Makabu: Příprava u nás byla nejlepší, co šla, i přes to, že kluci jsou dospělí a nemají tolik času, tak jsme jeli scrimy každý den. Někdy jsme se nesešli a museli jsme je zrušit, každopádně v sobotu jsme scrimovali proti Sampi a Brute a to nás dostatečně připravilo na turnaj. Ještě díky Kájovi a Redovi, kteří nám pomáhali.

Dirty: Přípravu jsme nechtěli podcenit, i když najít čas, který vyhovoval nám i soupeřům, byl největší problém a museli jsme s tímto faktem řešit mnoho komplikací. I tak jsme odehráli zejména v posledním týdnu před Samsung Last Call dostatek scrimů se zkušenějšími kolegy, zejména z eSuby, Sampi, Brute i Infactus a mnoho dalších. Tímto bych rád poděkoval všem za čas, který s námi strávili.

Kdo tě na turnaji nejvíce překvapil svým výkonem a kdo zklamal? 

Makabu: Jako asi každého nás nejvíce překvapili Inaequalis. Jejich výkony byly vyrovnané a soupeřům postupně začali nahánět hrůzu a jim narůstalo sebevědomí. Klobouk dolů za jejich výhru proti Brute a Glore. Dalším nemalým překvapením byl i postup týmu VEG. Nejvíce nám na MČR bude chybět tým Infactus, který jsem tipoval mezi TOP 4 týmy na Samsung Last Callu a nakonec se nevešel ani do TOP 6, což nás mrzí.

Proč si myslíte, že jste neskončili první? Šlo udělat něco víc z vaší strany?

Makabu: Chyba z naší strany podle mě nebyla, jedině porazit Brute, ale to bylo ve 2. kole a nebyli jsme ve formě. Myslím, že v pozdějších kolech by zápas vypadal jinak. Brute měli výhodu, že potkali silné soupeře a porazili je. Ale možná jsme i rádi, že jsme neměli tak silné soupeře, protože bychom vůbec 5:1 mít nemuseli.

Dirty: Pro nás je důležitý výsledek a po turnaji jsme měli pocit prvního místa. Vždy jde něco udělat lépe, ale byl to asi počáteční stres a očekávání, které nás stály celkové prvenství. Nicméně asi důležitější pro nás v tuto chvíli je, že jsme nasbírali cenné zkušenosti, sehráli se s klukama o něco více, naučili se zvládat i stresové situace a myslím, že jsme i splnili očekávání jak našeho týmu, tak komentátorů. No a možná i někoho překvapili.

123

Máte s týmem nějaký rituál před turnajem, který se úplně netýká hraní popřípadě nějáké motto či pokřik?

Makabu: Pokřikům před turnajem se snažíme spíše vyhýbat. Nejdůležitější je spíše v klidu s klukama pokecat, dát si pár her, probrat strategie na jednotlivé mapy a do turnaje nastoupit v co největší pohodě. Jsme rádi, že se u nás zastaví i známí konkurenti či jiní, podpořit nás a dodat potřebné informace v případě potřeby. Chceme aby Brawl Stars bylo zejména hrou a koníčkem, což se nám zatím krásně daří.

Do hry nám také přibyl nový brawler Colette, co na ni říkáš?

Dirty: Colette určitě nebude meta hned ze začátku, jako byli Gale a Surge. Hráli jsme jí zatím jenom chvilku a spíše v klasických hrách o trofeje, kde se testuje jinak než při scrimech. Snad ještě překvapí a zapadne do taktik na jednotlivé mapy. Nejpravděpodobněji to však bude Brawl Ball nebo Gem Grab. Nedokážu si ji moc představit na Siege, ale rád se nechám překvapit.

Jak jste si zkracovali čekání během turnaje?

Makabu: Asi jako každý. Soustředit se na další zápas, probrat chyby z toho minulého a když byl čas, tak i odpočinkem či doplněním potřebných zásob. Ale převážně jsme se bavili na Discordu a sledovali vývoj turnaje. 

Chtěli byste se na závěr rozloučit s fanoušky a něco jim vzkázat?

Makabu: Každého si vážíme, snažíme se s každým vycházet a fanoušky nezklamat. Budeme se teď hodně soustředit na MČR, abychom nezklamali a podali výkon. To, jak si fanoušků ceníme, si můžete všimnout na naší aktivní účasti v soutěžích a různých akcích, které ještě budou a fanoušci si s námi můžou pokecat, popřípadě zahrát. Fanděte týmu, který vám nejvíce sedí, a věřte, že vyhraje, nebo alespoň podá dobrý výkon a nezklame vás.

Dirty: Chtěl bych poděkovat všem fanouškům za přízeň a doufám, že se v co největším počtu budeme moci sejít i osobně v Brně. Bude pro nás velkou poctou účastnit se finále a poznat se osobně se všema klukama a holkama, kteří podporují Brawl Stars komunitu. Rádi bychom všem vzkázali, aby pokračovali ve vytváření skvělé atmosféry a nebáli se zkoušet si vlastní týmy, turnaje a scrimy. Nebojte se proher a spíše se z nich vždy poučte a jděte dále svojí cestou.