Přejít k hlavnímu obsahu

Máme za sebou největší event v historii hry

2. 12. 2020 | 19:00 Fortnite
1. prosince jsme byli svědky největšího eventu, jaký kdy Epic Games vymyslel. Ve spolupráci s Marvelem vznikla nádherná audiovizuální show a Epicu se dostalo pochvaly od většiny předních streamerů, mezi kterými byl i například timthetatman, který tuto hru již dlouho nehraje.
Galactus
Galactus

Přestože na sociálních se event dočkal spíše smíšených reakcí od casual hráčů, přední streameři a youtubeři o eventu mluvili z velké většiny kladně. Ve hře event sledovalo více jak 15 milionů hráčů a na Twitchi a na Youtube se sešly další tři miliony. Streamerům kraloval tvůrce TheGrefg se skoro čtvrt milionem diváků, na druhém místě se držel Rubius se sto tisíci sledujícími. Přestože si někteří z nás jistě užili poslech skvělé písničky od AC/DC "Demon Fire" při letu v Battle Busu, streamerům se jistě orosilo čelo. Podle poslední úpravy pravidel Twitche nesmí v pozadí hrát jakákoliv nelicencovaná hudba, jinak obdrží ban. Přesto se ale většina scény prozatím vyhnula problémům. To, jestli se Twitch rozhodne zpětně "potrestat" tvůrce, kteří si nedali pozor, teprve uvidíme.

Event

Krátce po 10. hodině večerní se Galactus začal rapidně přibližovat. Za několik minut již stál v celé svojí kráse vedle mapy a shlížel na všechny na Helicarrieru. Mocně se napřáhnul, zničil Helicarrier a všichni hráči byli odpáleni mimo mapu. V tu chvíli se ale jako na zavolanou objevil Iron Man a byl nám nabídnut jetpack. Jak začal Galactus rychle konzumovat Zero Point, rozpadla se celá realita a hráči se objevili na palubě Battle Busu. Tím začala nejvíce vzrušující část eventu, kdy se hráči za pomoci laserových kanónů dostali až blízko ke Galactusovi. Následný průlet rukou připomínal známou scénu ze Star Wars a hráči se snažili vyhnout traverzám za hudebního doprovodu kapely AC/DC, která perfektně navodila atmosféru. Díky Wolverinovi jsme se dostali skrz hejno robotických pomocníků Galactuse a už jsme se mu dívali tváří v tvář. Galactus se naštěstí chytil na návnadu a spolykal miliony Battle Busů, které nesly na palubě mocné bomby. Po vystavení enormnímu gama záření byl Galactus odpálen do riftu a jeho další osud je neznámý. Video z celého eventu můžete shlédnout zde:

Dnes ráno příběh pokračoval začátkem sezóny 5, která zatím matně připomíná nechvalně proslulou Season X. Přesto jsou ale změny na mapě vítaným osvěžením, jelikož hra dlouho nedostala žádné velké změny. V pozměněné variantě se vrátily staré lokace, ale dostali jsme i spoustu zbrusu nových a komunita je z větší části spokojena. Uvidíme ale, jestli se Galactus v budoucnu vrátí a znovu nevrhne kostkami osudu.