Přejít k hlavnímu obsahu

Manažer NRG eSports byl propuštěn kvůli domnělé sexuální aféře

7. 11. 2017 | 20:49 Overwatch
Maxwell "Hotaruz" Bateman dostal padáka od populární multigamingové organizace NRG Esports. Bývalý manažer NRG byl údajně obviněn ze sexualního obtěžování. Jeho aféra doslova a do písmene obletěla celý esportový svět. O co se jednalo? Více se dozvíte uvnitř našeho článku.
Výchozí obrázek

Maxwell "Hotaruz" Bateman dostal padáka od populární multigamingové organizace NRG Esports. Bývalý manažer NRG byl údajně obviněn ze sexualního obtěžování. Jeho aféra doslova a do písmene obletěla celý esportový svět. O co se jednalo? Více se dozvíte uvnitř našeho článku.

NRG eSports se dnes odpoledne rozloučili s Maxwellem "Hotaruz" Batemanem. Důvodem k vyhazovu bylo údajné sexuální obtěžování oblíbené Twitch streamerky Dezaray Luny. Aspoň to tvrdí oficiální vyjádření ze strany organizace. Co se stalo? Dezaray Luna si šla stěžovat na policii ohledně údajného sexuálního obtěžování ze strany jejího kamaráda Maxwella Batemana.

Po bujarém plážovém večírku, na kterém se sešli Overwatch hráči týmu NRG Esports a pozvaní hosté, Luna v doprovodu Maxwella odešla k Batemanu domů, aby si vyzvedla klíče od svého bytu, které nechala u Maxwella. Bateman slíbil, že ji potom autem hodí domů, jenže Luně se udělalo zle a tak usla na Maxwellově gauči. Prý se necítila dobře z posledního vypitého koktejlu, který si na party dala a který ji připravil samotný Maxwell, než odešla k Maxwellovi domů. Po několikahodinovém spánku se Luna probudila a začala kašlat krev, takže urychleně šla hledat Batemana, kterého našla u sebe v pokoji hrát počítačové hry. Prý ztrácela několikrát vědomí, ale vždy se po chvilce dokázala probrat. Poslední, co si  Luna pamatuje je to, že k ní z ničeho nic lehl Maxwell a začal jí nemravně obtěžovat.

Maxwell "Hotaruz" Bateman: bývalý manažer NRG Esports (San Francisco Shock)

Luna se proto obratila na policii a ta ji zamítla s tím, že nemá k dispozici dostatek důkazu k obvinění. Luna říká, že jsou si s Maxwellem blízcí přátele a není to poprvé, kdy s ním nocovala.  Holčina má na mysli sdílený hotelový pokoj na probíhajících turnajích, kde se s Maxvellem často objevovali. Nepříjemná událost se stala v noci z 30. září na 1. října. Šestého listopadu Luna zveřejnila chat s Maxwellem, kde se ji omlouvá za to, co se stalo. Údajně si myslel, že byla plně při vědomí a nebyla opilá.

Luna Dezaray: velice populární Twitch streamerka

O tomto incidentu se dozvědělo vedení organizace NRG v čele s Shaquillem O'Nealem a okamžitě propustilo Maxwella z jeho funkce. Velká škoda pro Maxvella, mohl se zúčastnit první sezóny Overwatch League. Kolektiv San Francisco Shock tak ztratil perspektivního, pracovitého manažera a je nucen urychleně hledat adekvátní náhradu za Maxe. Ten se zatím k dané události oficiálně nevyjádřil.
 



Promo video perspektivního týmu San Francisco Shock.Overwatch:

Sestava San Francisco Shock (NRG Esports) vypadá následovně:

  • {#Spojené státy americké} Jay "sinatraa" Won - DPS
  • {#Spojené státy americké} Matthew "super" DeLisi -Flex
  • {#Švédsko} André "iddqd" Dahlström - DPS
  • {#Španělsko} Daniel "dhaK" Paz - Support
  • {#Spojené státy americké} Dante "Danteh" Cruz -DPS/Flex
  • {#Spojené státy americké} Andrej "babybay" Francisty - Flex/DPS
  • {#Spojené státy americké} Nikola "sleepy" Andrews - Support
  • {#Mexiko} David "nomy" Ramirez - Tank
  • {#Švédsko} Andreas "Nevix" Karlsson - Support/DPS
Jay "sinatraa" Won a Daniel "dhaK" Paz budou muset vynechat minimálně půlku první sezóny Overwatch League, jelikož jim ještě není 18 let.