Přejít k hlavnímu obsahu

Masters: Co přineslo první kolo domácí ligy?

18. 2. 2019 | 14:20 League of Legends
První den Hitpoint Masters přinesl spoustu akce a povětšinou jednoznačné zápasy. Vyhráli favorité, naopak nováčci v lize nijak nezazářili.
Hitpoint Masters
Hitpoint Masters

Výsledky prvního týdne

Neděle 17. 2.
eSubaESubaLogo std.png20Inside Gameslogo std.pngInside Games
eXtatusExtatuslogo std.png20Inaequalislogo std.pngInaequalis
AS TrenčínAS Trenčín eSportslogo std.png21Vikingekrig Esportslogo std.pngVikingekrig

V prvním zápasu dne si eSuba poradila s Inside Games. I když bylo vidět, že se hráči modré krve zatím stále sehrávají, s Inside Games si poradili vcelku s přehledem. Velmi dobře se uvedl litevský midař Saulius, který s assassin picky Zedem a Zoe představoval hlavní palebnou sílu eSuby. Velmi čistým výkonem se prezentovali také PiOk s Robocopem, kteří za dvě hry zemřeli dohromady pouze třikrát. 

Ve druhém zápase se diváci dočkali o něco delší série v podání eXtatus a Inaequalis. V obou hrách se přitom relativně brzy do vedení dostal tým eXtatusu, který táhli zejména solo-laneři, Mortsche a Shiage. Týmu ale dělalo problémy snowballovat svou goldovou výhodu a tým Inae se tak ve hře držel v obou hrách okolo čtyřiceti minut. Extatus se ale z dominantní pozice vytrhnout nenechal a zvítězil tedy 2:0.

Ve třetím a posledním duelu dne se proti sobě postavily AS Trenčín a Vikingekrig Esports, a šlo o (minimálně výsledkově) nejvyrovnanější zápas dne. První hra však proběhla zcela v režii hráčů fotbalového klubu. Velkou kvalitu předvedli zejména Jejky s Dreadem, kteří diktovali tempo první hry svými divokými roamy. Ve druhé hře se Vikingům podařilo hrát o dost vyrovnanější early game, ale Trenčínu se stejně podařilo získat menší goldovou výhodu. 

Díky dařící se botlajně se však Vikingekrig dařilo držet ve hře a Kassadin s Vladimirem pomalu ale jistě vyrostli natolik, že nakonec dokázali vyhrávat late game teamfighty a obrátit hru ve svůj prospěch. Highlightem druhé mapy byl samozřejmě první pentakill Masters v podání Wondrova Vladimira. Ve třetí hře se ale tak trochu opakovala ta první. Trenčín se rychle dostal do vedení, hru diktoval jungler Jejky a pomohl týmu k dotažení výhry v sérii 2:1. 

Hitpoint Masters #11

 TeamSérieGames
1ESubaLogo std.pngeSuba1 - 02 - 0
1Extatuslogo std.pngeXtatus1 - 02 - 0
3AS Trenčín eSportslogo std.pngAS Trenčín eSports1 - 02 - 1
4Vikingekrig Esportslogo std.pngVikingekrig Esports0 - 11 - 2
5Inaequalislogo std.pngInaequalis0 - 10 - 2
5Inside Gameslogo std.pngInside Games0 - 10 - 2
Zdroj: hitpoint.cz
Štítky: Hitpoint Masters