Přejít k hlavnímu obsahu

Máte už dost počítačů? Nová stolní hra League of Legends je tu!

25. 9. 2020 | 12:00 League of Legends
Poslední League of Legends deskovka byla docela zajímavá, experiment s obranou věže s pěknými miniaturami a několika skvělými nápady. Nový titul Tellstones: King’s Gambit je oproti tomu jednodušší.
Tellstones: King’s Gambit
Tellstones: King’s Gambit

Tellstones: King’s Gambit je jednoduchá hra na zapatování a blafování, celkem pro 2 až 4 hráče, která zabere jenom nějakých 10 minut (a někdy ještě mnohem míň). Děj se odehrává na malém kusu látky, na kterém se hráči střídají a nařizují druhému hráči, aby provedl akci. Většina těchto akcí se točí kolem umisťování, přesouvání, skrývání a odhalování žetonů.

Zatímco můžete za dosažení malých vítězství dostávat jednotlivé body, vyhrát (nebo naopak prohrát) naráz celou hru je poměrně snadné. Jednou z akcí, které můžete provést, je tzv. „Boast“ (v překladu vychloubat se). V tomto případě musíte správně identifikovat všechny žetony, které jsou otočeny znakem dolů. Pokud se netrefíte, prohráli jste.

Hra

Tellstones může být zábava, i když se vám to zrovna nepovede. Když uhodnete, je to docela uspokojující pocit, protože není tak snadné sledovat celkový počet skrytých žetonů naráz. Na druhou stranu je to poměrně jednoduchá hra a je otázkou, proč na sobě má právě ona licenci League of Legends. Docela vysoká cena, 30 dolarů, tomu také zrovna nepřidá. 

Hra

Nutno ale přiznat, že výrobci si dali se hrou dost práce po vizuální stránce a obal hry je opravdu luxusní. Tellstones totiž dostanete v nádherné kovové krabičce, která se otevírá jako sci-fi pouzdro na medaile, a části hry jsou velké, lesklé a těžké. Pokud vás zajímá, jak vypadá v akci, Riot vytvořil krátké video, kde předvedl nutné základy v méně než 5 minutách.

Zdroj: kotaku.com