Přejít k hlavnímu obsahu

TNC Predator vyhrávají první Major nové sezóny

24. 11. 2019 | 15:24 Dota 2
První Major DPC sezóny 2019/2020 je u konce. Finále horního pavouka sice po velké bitvě zvládli s čistým štítem Vici Gaming, TNC Predator to však dole zvládli a přišli si pro odplatu. Po dvou výhrách filipínského celku sice Vici snížili, TNC však závěrečnou více než hodinovou hru zvládli a po výhře 3:1 si odnášejí 300 tisíc dolarů.
TNC Predator
TNC Predator

Skupinová fáze

První den

Jakožto favorité turnaje prošli TNC Predator skupinou a bez větších obtíží. Skupinu B po dvou vítězstvích 2:1 proti týmům Spirit a Alliance ovládli domácí Vici Gaming a fanoušci se tak mohou těšit na hlavní fázi turnaje. EG velmi přesvědčivě a podle očekávání porazili filipínský celek Adroit, jež je nováčkem na turnaji takového formátu. To samé se čekalo v zápase EG-Liquid. Liquid se ovšem nehodlali vzdát a otočili nepříznivý stav série ve svůj prospěch. V poslední skupině dominovali vítězové Dota Summit Minoru IG, rovněž Číňané. Dvě vítězství 2-0 jim zajistila postup do horní části pavouka a my čekáme skvělou atmosféru od domácích fanoušků.

Druhý den

Ze skupiny A díky skvělým výkonům a dvěma čistým výhrám postoupil do Upper Bracketu kanadský celek okolo EternalEnvyho Fighting Pandas. Ve druhé skupině se Fnatic probojovali do zápasu o UB, do kterého vstupovali jako jasní favorité. Jejich naděje se však rozplynuly díky precizní hře Alliance. Zajímavý boj o lepší umístění v play-off nastal ve skupině C. Číňané nejprve udolali Filipínce a následně se postavili favoritům z EG. Velkolepou bitvu odstartovalo vítězství EG. Ve druhé hře to už vypadalo na 2:0, to by ovšem na straně domácích nesměl být Earthshaker a Morphling, kterého famózně zahrál Sccc. Ten sice vyhrál druhou hru, ale třetí naprosto zahodil a poslal svůj tým do Lower Bracketu. V poslední skupině se svedl souboj mezi Severní a Jižní Amerikou. Z postupu do Upper Bracketu se nakonec radovali J.Storm, když ve třech poměrně dlouhých hrách udolali Peruánce.

MDL Chengdu Major

Play-off

První den

Hned první dvě série určily týmy, které si zajistí 6. místo. Svou formu potvrdili TNC Predator po zdolání kvalitního soupeře Alliance v poměru 2-1. Ačkoli nás tým Liquid zaujal svými výsledky ve skupinové fázi, na J.Storm jejich výkon nestačil a po prohře 1-2 míří do Lower Bracketu. Nyní se přesouváme do spodní části pavouka, kde týmy bojovaly v jediné hře o přežití v turnaji. Radost domácím fanouškům udělaly oba zdejší týmy, když porazily své ruské soupeře a poslaly je tak domů. V zápase Fnatic vs. Unknown se skvěle předvedl iceiceice na svém oblíbeném Timbersaw, a pomohl tak asijskému celku k udržení se v turnaji. V posledním zápase dne to vypadalo, že Filipínci zvítězí velmi rychle. Drtili soupeře, ale při útoku na vrchní stranu jejich základny selhali a od té doby Peruánci kontrolovali hru a nakonec je vyřadili z Majoru.

Druhý den

Nejprve si postup do dalšího kola Upper Bracketu pohlídaly favorité Vici Gaming a Evil Geniuses. Obě jejich výhry 2-0 nad Fighting Pandas, respektive Invictus Gaming byly zasloužené a přesvědčivé. Dále tým Liquid v Lower Bracketu porazil čínskou naději EHOME a Alliance vyřadila tým Aster. Kdyby Vici Gaming nevyhráli a nepostoupili v UB dále, dal by se tento den nazvat černým dnem čínské Doty.

Třetí den

První zápas dne odstartovali domácí IG proti Fnatic. Zprvu prohráli, ale další dvě hry se jim podařilo otočit a zajistili si postup do dalšího kola skupiny poražených. Následně vyzvali peruánští Beastcoast Fighting Pandas. Ve dvou poměrně rychlých hrách jim ukázali, jak se věci mají a poslali je balit kufry. První zápas v Upper Bracketu ovládli filipínští favorité z TNC poté, co porazili J.Storm 2-0. Zvláště první hra byla maraton, ale jejich neustálá snaha a vedení více než o 60 000 zlata se vyplatila. Nejvyrovnanější zápas dne nás čekal naposled. Vici Gaming vyzvali supertým EG. První hru vyhráli domácí, druhou hosté. Rozhodovalo se tedy na třetí mapě, kterou k radosti domácích fanoušků ovládli Číňané. EG tedy putují do Lower Bracketu.

Čtvrtý den

První den na stadionu byl ve znamení bojů o přežití. Nejprve Liquid porazili svou bývalou organizaci Alliance 2-0 a posunuli se tak do dalšího kola, kde čekal americký gigant Evil Geniuses. Poté se podařilo domácímu týmu Invictus Gaming otočit nepříznivý stav série s celkem Beastcoast na 2-1, utká se tak další den s J.Storm. Na závěr hracího dne proběhlo utkání Liquid a EG. Byla to spíše formalita, EG rozdrtili evropský tým 2-0 a poslali ho balit kufry.

Pátý den

Nejprve si snadno poradili domácí IG s americkým týmem J.Storm 2-0. Následně vyzvali Vici Gaming TNC Predator v boji o grandfinále. První hra pro Číňany nebyl žádný problém, ale ve druhé se museli hodně snažit. Vyhrát jim trvalo přes hodinu. Poté hráli IG a EG o zaručené stupně vítězů. Ve všech třech hrách jsme byli svědky skvělé Doty, ale vyhrát mohl jen jeden, a tím byli domácí.

Šestý den

O postup do finále se utkaly týmy TNC Predator a Invictus Gaming. Čínští fanoušci si určitě přáli ryze čínské finále, ale takovou radost jim filipínský celek neudělal. Po výhře 2-0 si zopakovali zápas s VG. Ze začátku se dostali TNC do rychlého vedení 2-0 a s domácími to vypadalo bledě. Poté se dokázali trochu vzpamatovat, ale to byl veškerý odpor, na který se zmohli. TNC ukončili sérii ve více než hodinové hře a stali se tak prvními vítězi Majoru v této sezóně.

MDL Chengdu Major
Štítky: Chengdu Major