Přejít k hlavnímu obsahu

MIBR budou plně brazilští, Stewie2K do Liquid?

12. 12. 2018 | 00:31 Counter-Strike 2
Na americké CS:GO scéně se v těchto dnech dějí velké věci, což naznačily už prvotní tweety s textem "očekávejte neočekávané". Dle důvěryhodných zdrojů jsou některé přestupy hotovou věcí, a to především mezi dvěma TOP5 týmy světa.
MADE IN BRAZIL
MADE IN BRAZIL

S prvními konkrétními informacemi vyplaval na povrch report od ESPN Esports, který byl nazván zcela jednoznačně – MIBR vymění Jakea 'Stewie2K' Yipa za Epitácia 'TACO' de Mela a kouče Wiltona 'zews' Prada z Teamu Liquid. Pozadí této chystané a možná již v kuloárech uskutečněné změny je vidět na první pohled. Jak známe majitele této organizace, Liquid se zřejmě nechtějí spokojit s ne lepším než druhým místem a přivítat v týmu ještě větší palebnou sílu, naopak Made in Brazil by od znovuzrození mohlo dostat svému pravému jménu. Tuto výměnu lze dle několika na sobě nezávislých zdrojů považovat za potvrzenou, navázat na ni však mohou další přesuny.

Pokud by MIBR přešli do plně brazilského režimu, šlo by o konečnou také pro Tarika 'tarik' Celikovi, který by měl být nyní na lavičce, i srbského kouče Janka 'YNk' Paunoviće. O služby tarika vyslovili mezi prvními svůj zájem compLexity, naopak YNk by každý fanda CS:GO uvítal zpět v přenosech jako analytika. Tímto krokem by se ale MIBR stále ocitali nekompletní. Spekuluje se však na všech frontách a v rámci doplnění základní pětky se nejvíce hovoří o Vitu 'kNgV' Giuseppem, aktuálně hrajícím za INTZ Esports. Kontroverzní hráč se nedávno veřejně omluvil za svůj někdejší skandál, což by v případě připravovaného přestupu dávalo smysl, že ani zdaleka nešlo o náhodné načasování.

Nabízet se jako pátý hráč může i Lincoln 'fnx' Lau, který se okolo oblíbených Brazilců stále pohybuje a jeho příchod by pro změnu znamenal návrat legendární sestavy se vším všudy. Mezi skloňovanými jmény se opakovaně objevuje také talentovaný Kaike 'kscerato' Cerato z týmu FURIA. Oficiality jsou však aktuálně ve hvězdách, v rámci spekulací mohou fanoušci jednotlivých týmů zatím pouze snít. Kdo se vám však na papíře více zamlouvá?

Aktuálně nepotvrzené složení Teamu Liquid:

 Spojené státy americké Jonathan 'EliGE' Jablonowski
 Spojené státy americké Nick 'nitr0' Cannella
 Kanada Keith 'NAF' Markovic
 Kanada Russel 'Twistzz' Van Dulken
 Spojené státy americké Jake 'Stewie2K' Yip

Možná plně brazilská šestice Made in Brazil:

 Brazílie Gabriel 'FalleN' Toledo
 Brazílie Marcelo 'coldzera' David
 Brazílie Fernando 'fer' Alvarenga
 Brazílie Epitacio 'TACO' de Melo
 Brazílie Vito 'kNgV' Giuseppe

 Brazílie Wilton 'zews' Prado – trenér

Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.