Přejít k hlavnímu obsahu

Michael "Giacomo" Hladík se stal pátým členem NVIDIA Síně slávy česko-slovenského esportu

2. 12. 2020 | 18:12 Warcraft III: Reforged
MČR je každoročním vyvrcholením české esportové sezóny. V rámci finálových zápasů se ve spolupráci s Českou asociací esportu oznamuje i nové jméno herní legendy, která vstoupí do NVIDIA Síně slávy česko-slovenského esportu. Jejím pátým členem se stává jeden z prvních českých profesionálních hráčů Giacomo, který si své místo zasloužil díky výkonům ve hře Warcraft 3: The Frozen Throne.
Giacomo
Giacomo

Michael "Giacomo" Hladík se řadí mezi přední české esportové hráče éry Progamers, tedy doby po roce 2000. Vůbec prvním známým týmem, který kdy reprezentoval, byla špička domácí scény jménem nEophyte. Tento celek následně opustil a přidal se k novému hernímu projektu AMD Cyber Team, kde se stal profesionálním hráčem na plný úvazek. Jeho skvělé výkony mu dokonce vynesly první angažmá v zahraničí a v roce 2006 přestoupil do prestižní německé organizace mousesports.

Giacomo

Giacomo ve hře Warcraft 3: The Frozen Throne volil rasu nemrtvých. S ní nejenom dominoval na české scéně, ale několik úspěchů si připsal i ve světě. V letech 2004 až 2007 se čtyřikrát v řadě dokázal probojovat na světový šampionát World Cyber Games, ale jeho největším úspěchem vždy bude vítězství na turnaji DreamHack Winter 2005. Během této éry se stal v rámci programu veletrhu Invex také dvojnásobným mistrem České republiky.

Jsme rádi, že můžeme představit příběh vůbec prvního esportového hráče u nás i současné generaci talentů. Díky Giacomovi byla česká vlajka vidět na mezinárodním poli i v dobách, kdy esport nesledovalo tolik diváků jako dnes. Místo mezi elitou česko-slovenského esportu patří Michaelovi právem, neboť svým přístupem inspiroval i ostatní a dokázal uspět na mezinárodní scéně jako nikdo před ním,

vysvětluje volbu předseda České asociace esportu Lukáš Pleskot.

Giacomo

Do NVIDIA Síně slávy česko-slovenského esportu se již v minulých čtyřech letech zapsali Ivan "Dev1" Lazarov, který vynikal ve hře Counter-Strike, mistr světa ve hře TrackMania Erik "hakkiJunior" Leštach či vítěz Hearthstone Global Games 2017 a dnes úspěšný streamer Petr "CzechCloud" Žalud. V loňském roce pak tuto trojici doplnil špičkový hráč League of Legends a v současnosti rovněž úspěšný streamer Pavel "Herdyn" Mikeš.

Na výběru nové tváře NVIDIA Síně slávy česko-slovenského esportu pod záštitou České asociace esportu a Asociace gamingových klubů spolupracovalo i několik dalších subjektů, mezi kterými byl i portál PLAYzone.cz.

 
Štítky: Síň slávy, giacomo
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.