Přejít k hlavnímu obsahu

Michal Šmídl se stává švýcarským šampionem virtuálních závodů a získává rekordní prize pool

26. 1. 2020 | 12:20 Virtuální závody
Titul mistra Švýcarska a téměř 50 tisíc dolarů. Tím se teď může chlubit český virtuální závodník Michal Šmídl, který jednoznačně ovládl švýcarský šampionát Formula V Challenge od Racing Unleashed.
Formula V Challenge Final
Formula V Challenge Final

Ve švýcarském Chamu se v průběhu loňského roku konala série virtuálních závodů s názvem Formula V Challenge. Sérii organizovalo centrum Racing Unleashed, které mimo jiné vyvíjí a provozuje formulové simulátory, které pro trénink využívají i samotné týmy Formule 1. Desítky jezdců se sešly na sedmi závodech, na kterých kromě prize money získávali také místa na finálovém závodě o 30 000 švýcarských franků.

Formula V Challenge Final

V kvalifikačních závodech se objevil také český jezdec Michal Šmídl, několikanásobný vítěz Virtual GP a také účastník F1 Esports, Michal sice začal až v 5. závodě, už tam ukázal, že ani náhodou nebude do počtu. Již ve svém prvním závodě sahal po vítězství, nakonec však kvůli kolizi s vedoucím jezdcem dokončil závod na druhém místě. V dalších třech závodech však Michal nezklamal a do finálového závodu vstupoval z pozice favorita, navíc již s více než 18 000 dolary na účtě.

Šmídl navíc nebyl jediným Čechem, který se na finálový závod kvalifikoval. Nechyběli ani jeho týmový parťáci Vojtěch Polesný a Tomáš Doležel, známí taktéž z Virtual GP. Ti se sice umístili na krásném 5. a 10. místě, nejvíc pozornosti však získal právě Šmídl.

Ten totiž zvládl finálový závod, který se jel eliminačním formátem, kdy postupně vždy horší polovina jezdců vypadla, zvládl perfektně. Na první místo totiž celý závod nikoho nepustil a připsal si suverénní vítězství. Při vyhlašování výsledků se neubránil ani slzám. Přeci jenom, kdo by se jim ubránil po zisku titulu švýcarského mistra a více než a více než milionu korun.

Formula V Challenge Final
Štítky: Michal Šmídl
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.