Přejít k hlavnímu obsahu

Misfits míří s novou sestavou vysoko ke hvězdám

24. 11. 2018 | 00:45 League of Legends
Vedení Misfits Gaming rozbilo prasátko a pro novou sezonu složilo špičkovou sestavu. Do králičí nory zavítali hned tři noví hráči - sOAZ, Febiven a GorillA.
Misfits LEC 2019
Misfits LEC 2019

Prověřená jména

Očekávalo se, že s příchodem franchising éry LEC půjde hodně týmů cestou scoutingu mladých talentů, které bude moc udržet po několik let. Misfits se ale rozhodli pro jinou formu skládání sestavy. Je dost podobné té, kterou s příchodem franchisingu zvolil Team Liquid v NA LCS. Vedení Misfits se jednouše nebálo měnit sestavu a rychle sáhlo po známých prověřených hráčích té nejvyšší jakosti. Zdá se, že se jim ve všech třech rolích podařilo tým zlepšit, což je vzhledem k loňské sestavě opravdu obdivuhodné. Zároveň si dokázali udržet dva velmi silné hráče - Hans Samu a Maxlora.

Současná sestava Misfits Gaming:

 Francie Paul "sOAZ" Boyer
 Velká Británie Nubar "Maxlore" Sarafian
 Nizozemsko Fabian "Febiven" Diepstraten
 Francie Steven "Hans Sama" Liv
 Jižní Korea Kang "GorilA" Beom-hyeon

Misfits Febiven

Na midlane se v první sezóně LEC objeví Febiven, který se po jediné sezóně v NA LCS vrací zpátky do Evropy. Už v průběhu letního splitu unikaly informace o jeho nespokojenosti ve Státech a není tak divu, že se ho Misfits rozhodli oslovit. I když poslední rok pro něj nebyl nejúsěšnější, nelze upřít, že jde o jednoho z nejlepších midlanerů v Evropě. Nejlépe se mu jistě vzpomíná na jeho období ve Fnatic, kdy se svým týmem dosáhl finále Mid-Season Invitationalu a semifinále Worlds.

Hvězdnou posilou je i toplaner sOAZ, kterého z Fnatic tak trochu vyštval úspěch Bwipa. Poté, co si na Worlds zahrál pouhé tři hry bylo dost pravděpodobné, že bude chtít hledat nový tým. Znovu tak přišel králík, zatřásl svým měšcem a smlouva byla brzy na světě. I když sOAZ nedostal ke konci sezóny ve Fnatic tolik prostoru, kolik si představoval, stále jde o velmi zkušeného toplanera, který se dokáže vyrovnat i těm nejlepším hráčům na světě. Úspěšnou etapu zažil ve své kariéře už i mimo Fnatic, a to v týmu Origen, se kterým se během jedné sezóny dostal z Challenger Series až do semifinále světového šampionátu. 

Faktor X: GorillA

Misfits GorillA

Největším překvapením byl dozajista příchod Gorilly z jihokorejské LCK, kde poslední roky tvořil úžasný pár na botlane s PraYem. Prošli spolu týmem ROX/HUYA/KOO/GE Tigers a poté s ním pokračoval i do Longzhu Gaming/Kingzone DragonX. Po čtyřech úžasných letech se ale tahle dvojice rozhodla své cesty rozdělit. Hvězdný support kupodivu zamířil do evropské LCS, kde v Misfits bude hrát extrémně důležitou roli. Zdá se, že je tým velmi dobře složený, ale klíčová může být ve vyrovnaných zápasech hlavně komunikace. Bude důležité, jak rychle a jak moc se dokáže GorillA sehrát se svými novými spoluhráči. Angličtina by ale naštěstí neměla být velkým problémem, protože už v několika rozhovorech ukázal, že jeho úroveň je velice slušná.

Stále není jisté, kdo bude v trenérském týmu, ale dle vyjádření zainteresovaných osob se nezdá, že by mělo dojít k velkým změnám oproti loňskému roku. Jeho hlavní členy by tedy měli tvořit Hussain Moosvi, Jesse "Jesiz" Le a Choi "Paragon" Hyun-il. Misfits každopádně vypadají, jako silný a dobře postavený tým plný velkých individualit. Jistě bude nutné trochu krotit ega jednotlivých hráčů, ale kvalitativně by tento tým mohl a měl mířit na ty nejvyšší příčky. V současnosti je tato sestava jedinou oficiálně kompletní pěticí v evropské LEC a před sezónou je navíc příliš těžké odhadovat, jak to v týmu bude klapat. Na papíře se však bude jednat o (možná) nejsilnější tým v lize. #MSFWIN

Zdroj: @misfitsgg
Štítky: Misfits, EU LCS, LEC