Přejít k hlavnímu obsahu

Mortsche: PZCH je úplně něco jinýho, než nějaký online cup

29. 2. 2020 | 16:30 League of Legends
Team Brute je aktuálně uprostřed perného boje v rámci Hitpoint Masters, kde bojují o účast v play-off. Na rozhovor jsme z tvrdého tréninku vyrušili hlavní tvář League of Legends sekce - Tomáše "Mortsche" Anděla.
Mortsche PLAYzone Challenge
Mortsche PLAYzone Challenge

Mortsche se rozmluvil o výsledcích v rámci Hitpoint Masters, aktuálním stavu domácí scény i o loňském ročníku PLAYzone Challenge. Na největší českou BYOC akci se Mortsche chystá i letos, ale nejdříve ho čeká zakončení domácí ERL - Hitpoint Masters, kde Brute aktuálně drží dělené 6. místo, které znamená poslední místo v play-off. 


Ahoj Mortsche! Nejprve se vraťme k Hitpoint Masters, kde s týmem bojujete o play-off. Jak hodnotíš dosavadní vývoj splitu? 

Ahoj! Vývoj splitu hodnotím docela negativně, hlavně z hlediska týmových i vlastních výsledků. Musím říct, že je to můj nejhorší split, kdy navíc máme s týmem nejhorší skóre. Do ligy jsme určitě nešli s přehnanými očekáváními, ale myslím si, že jsme se viděli jako “middle of the pack tým” a plánovali jsme urvat 3. až 5. místo, což nám bohužel moc nevychází.

Sestavu jsme museli znovu složit pár dnů před začátkem ligy, protože se nám všichni hráči rozprchli, a proto máme takovou míň zkušenou sestavu a potýkali jsme se s mnoha zásadními problémy. Měli jsme problémy třeba v komunikaci, kvůli kterým jsme teď v takové pozici, v jaké jsme. Ale nevzdáváme to, pravidelně trénujeme, jsme neustále pozitivní a věříme si, že dokážeme ty Svitavy urvat, podat tam dobrý výkony a hlavně rozjet pořádnou JAZDU!

Ve staré sestavě zářil hlavně třeba jungler Lipánek, cítil jsi v nové sestavě větší tlak, když jsi jedním z nejzkušenějších hráčů?

Trochu to určitě pociťuji a sám mám i na čem pracovat, protože jsem byl zpravidla v týmu sám veden někým zkušenějším. Nikdy jsem nebyl ta “alfa”, ten rozhodnej shotcaller, co vede svůj tým k vítězství. Takže hodně kvalit, co by správný lídr mít měl, já nemám. Momentálně mám v týmu hlavní hlas se Shiagem, díky čemuž jsem získal dost cenných zkušeností, které zužitkuji, abych jednou tím zkušeným lídrem být mohl.
 

Musím říct, že je to můj nejhorší split a zároveň split, kdy máme s týmem nejhorší skóre.

Jak vnímáš aktuální stav CZSK scény? Pomohlo League of Legends komunitě třeba rozšíření Masters na 8 týmů?

CZSK scénu vnímám momentálně jako docela silnou za předpokladu, že nám některé z nově vzniklých úspěšných sestav vydrží déle, než jeden split. Objevují se nám organizace s lepším zázemím a s tím i hráči, které by se jinak odebrali do zahraničí. Tím že tihle hráči zůstávají u nás, tu zvedají úroveň.

Máme nově dva sloty v EU Masters i přesto, že kvalita našich týmů je pořád o dost nižší oproti německé nebo španělské lize, takže i dost velká šance na EUM je hodně lákavá a výhodná pro hráče, kteří se chtějí v Evropě ukázat a jít do nějakého lepšího evropského týmu. Turnajů bych samozřejmě uvítal víc, ale už jsme měli nějaké nové akce - třeba Škoda Gaming Day - a já věřím, že takových akcí bude víc a náš esport se bude posouvat kupředu.
 

Mortsche

Vloni jsi ovládl PLAYzone Challenge právě s Dyberem či CHECKFIDERem. Jak sis loňský ročník užil a plánuješ jet i letos? 

PLAYzone Challenge byla opravdu super, bál jsem se, že bude zmatená organizace, nebo že se nebude stíhat, ale všechno šlapalo tak, jak má a za to má PZ určitě velký plus! Plánuju jet i letos, rád bych jel v naší aktuální sestavě, ale ještě to je docela za dlouho a plno věcí se může změnit do té doby, takže zatím nějakou vyloženě jistou sestavu nemám.

V čem se PLAYzone Challenge odlišuje?

Za mě je PZCH výborná akce pro nový hráče/týmy, protože je to úplně něco jinýho, než hrát nějakej online cup, ale zažiješ tu atmosféru, na místě můžeš pokecat s ostatními týmy, hráči, vytvořit si takhle nový kontakty a zapojit se do CZSK esport scény. Taky se nemusíš bát o nějakou kvalifikaci, protože turnaj je open pro všechny, takže každej si to může zkusit. Průběh turnaje byl hladkej, jak jsem psal výše a z tohohle hlediska nemám nic vytknout.

PLAYzone Challenge byla opravdu super, bál jsem se, že bude zmatená organizace, nebo že se nebude stíhat, ale všechno šlapalo tak, jak má a za to má PZ určitě velký plus!

Co ti na PZCH chybělo? Co bys organizátorům poradil, aby to bylo letos ještě lepší?

Asi jediná věc, co mě napadá je, že by pro hráče bylo připravený nějaký drobnější občerstvení, ale to už jsou spíš takový maličkosti, na kterých netrvám. V podstatě mi nic nechybělo.
 

Mortsche PLAYzone

V neděli vás čekají zápasy proti Flayn a Inside Games. Co očekáváš od těchto zápasů a jaké si dáváte s týmem cíle do zbytku splitu? 

Upřímně si myslím, i když naše výsledky to úplně nedávají najevo, tak že jsme lepší tým než IG nebo FYN. Pro nás je nejtěžší oříšek boj s náma samotnýma - komunikace a abychom hráli svoji hru a drželi se našeho gameplánu. Pokud si pohlídáme tohle a každý z nás bude performovat podle očekávání, tak věřím, že oponenty přehrajeme hlavně na to, že zahrajeme náš draft lépe než enemy a využijeme naše win kondice na maximum. Cíll je pro nás momentálně kvalifikovat se do Svitav, ale i tak chceme urvat každou výhru, kde to jen půjde!

Díky za rozhovor, hodně štěstí do dalších zápasů. Chtěl bys na konec něco vzkázat čtenářům, nebo fanouškům Team Brute?

Taky díky moc za rozhovor! Chtěl bych čtenářům poděkovat, že to dočetli až sem a taky poděkovat všem Brute fanouškům! A taky se jim hlavně omluvit, protože naše výkony nejsou vůbec podle našich očekávání. Ale pořád trénujeme, nevzdáváme se a zabereme, abychom se ve Svitavským kotli potkali #TBRWIN #JAZDA. Pokud chcete sledovat moje cesty v soloq, tak mě můžete zastihnout na streamu. Mám také fanpage, Instagram, aktivní YT kanál a Twitter. Budu rád, když mě budete na mých sítích sledovat, všude jsem aktivní a dozvíte se fresh aktuální info ❤️ A samozřejmě můžete sledovat i TBR (Facebook a Instagram).