Přejít k hlavnímu obsahu

Mortsche: Věřili jsme si na medaile

10. 11. 2018 | 09:27 League of Legends
Po pátečním večeru už máme jasno o tom, kdo se utká v sobotních semifinále a kdo bohužel na medailové pozice na letošním MČR už šanci nemá. Jedním z neúspěšných je i Tomáš "Mortsche" Anděl, hráč Inaequalis, který se nám svěřil, jak se připravoval jeho tým na MČR, jaké má pocity a mnohem více.
MČR lol
MČR lol

Ahoj, jak se ti zatím líbí na MČR? Jak bys ho srovnal s minulým ročníkem?

Ahoj, na MČR se mi líbí jako vždy, užil jsem si to i přes to, že jsme ve čtvrtfinále nevyhráli. Prostor pro hráče byl dobře připravený. Změny oproti minulému ročníku jsou určitě pozitivní, líbilo se mi, že jsou hráči všichni na jednom místě a také jsem byl rád za občerstvení.

Jsi poměrně známá tvář českého twitch.tv, chceš nám k tomu říct něco víc?

Určitě, každý den streamuju zhruba 4 hodiny, dříve jsem se více věnoval hraní, ale teď se zaměřuji spíše na stream. Mé streamy jsou většinou soloQ v dia 1 a Master tier a snažím se je držet pohodové.

Jaká byla vaše cesta do Brna, líbí se ti tady? Jaké máte ubytování?

Já jsem z Brna, takže Brno je samozřejmě nejlepší město. Cestou na výstaviště jsem se hezky projel šalinou.

Jsi spokojený se sestavou vašeho týmu? Jak bys hodnotil vaši formu?

Sestava je v podstatě mix, nebylo to plánované jako dlouhodobý tým ale i přesto, si myslím, že jsme se zlepšili, i když jsme spolu netrénovali dlouho. Atmosféra v týmu byla dobrá a až do konce jsme se snažili vyhrát.  Měli jsme den a půl bootcamp, kde jsme se hodně zlepšili, takže jsme si věřili na medaile, ale ve skupinách se nám moc nedařilo a v tiebreakeru jsme odehráli 2 čisté hry a hodně jsme si věřili proti Cyber Gaming. Na ty jsme ale nakonec nestačili.

Mortsche

Jak jste se připravovali na MČR? Soustředili jste se na konkrétní týmy nebo vaše příprava byla spíše komplexní?

Připravovali jsme se komplexně na turnaj. Jediná naše příprava na konkrétní oponenty bylo zjišťování, co hrajou a jak proti nim provést pick-ban fázi.

Jakou máte podporu v týmu?

Myslím si, že hrát za Inaequalis bylo super, hráčů z Inae tu bylo hodně a my jsme cítili podporu jak od nich, tak od našeho majitele. Určitě to bylo fajn.

Chceš něco vzkázat svým fanouškům?

Chtěl bych jen poděkovat všem, co fandili jak mi tak i Inaequalis, bohužel jsme se nedostali tak daleko, jak jsme chtěli, ale bohužel.  Budu rád když mě budete podporovat, ať už ve streamování nebo hraní či komentování.

Kdo si myslíš, že vyhraje?

Já si myslím, že finále bude určitě mezi eSubou a LanCraftem, myslím si však, že LanCraft má více zkušeností a to bude mít ve finálovém zápasu větší váhu než příprava eSuby. Věřím, že LanCraft vyhraje.

Štítky: MČR