Přejít k hlavnímu obsahu

Možnosti udělat díru do naší scény chci využít maximálně, říká Aralio po postupu na HAL3000 MČR Tour

8. 3. 2021 | 16:25 Counter-Strike 2
Nedělní večer uzavřel složení HAL3000 MČR Tour, v závěrečné kvalifikaci uspěly týmy E-RIVALS a Prozyum. Finále sice ovládl tým Prozyum, i přesto ale může panovat spokojenost i v táboře E-RIVALS. Tato organizace ještě na MČR v CS:GO ani jednou neúčinkovala, letos však tyhle ambice mít aktuálně sestava bude. Mnohem více ale prozradil sám víkendový tahoun týmu David 'Aralio' Vu.
Aralio
Aralio
Zdroj: archiv hráče

Dokázal bys na úvod představit váš tým, jak jste se vlastně před letoškem dali dohromady?

Musím říct, že jsme se dali dohromady na poslední chvíli. Já jsem zkoušel vytvořit nějaký tým, ale nevyšlo to. Nějak jsme se dali do řeči s Dzejkym, že hledají posledního hráče a já na to kývnul. 

Během kvalifikací jste zamířili do E-RIVALS, proč jste si vybrali právě tuto organizaci?

Měli jsme pár organizací, které nám poslaly nabídky, a E-RIVALS nám přišla nejrozumnější. 

Ve třech případech jste však neuspěli, mrzela vás hlavně ta prohra s eSuba Youngsters před týdnem?

S klukama jsem začal hrát až po té druhé kvalifikaci. Samozřejmě, že nás ta prohra mrzela, ale dalo se to čekat, jelikož jsme v ten moment neměli tolik natrénované strategie a hlavně tam haprovala sehranost a komunikace.

Jak bys popsal vaše tažení na cestě k závěrečným BO3 sériím? Co se dělo v tom čtvrtfinále, prosím tě?

Abych pravdu řekl, ve čtvrtfinále i semifinále bylo hrozně moc jak individuálních, tak týmových chyb. Z mého pohledu jsme soupeře neskutečným způsobem podcenili a ti nám ten postup do semifinále trochu více zkomplikovali. První BO3 zápas jsme celkem zvládli, třetí mapu jsme soupeře nikam nepouštěli, a proto byl ten výsledek jednoznačný. Finále bych okomentoval úplně stejně jako čtvrtfinále, ale tam už byl na náš vyvinutý menší tlak, jelikož se hrálo „jen“ o seed. Ale na tom zápase jsme aspoň viděli, že máme stále na čem pracovat.

Aralio
Aralio
Zdroj: grafika E-RIVALS

Nevytvářeli jste si před turnajem na sebe i nějaký tlak, že už je to vaše poslední možnost? 

Před turnajem jsme vůbec nepociťovali nějaký tlak, i když to byla poslední šance se dostat do finálního turnaje. Šli jsme prostě na server s čistou hlavou a zahráli to, co v nás je.

Do semifinále jste nevstoupili dobře, v čem byli BloodyDevils lepší na Dustu?

BDS hráli na Dustu o level lépe než my. My jsme se snažili klást nějaký odpor, ale kluci byli připravený na jakékoliv situace.

Co vám naopak pomohlo v tom sérii o postup otočit? Věřili jste si, že celkový map pick vám vyšel lépe?

Motivace celého týmu nám pomohla celou sérii otočit, sice po první mapě byl na nás vyvinutý tlak, ale my jsme věděli, že je to stále hratelný. Map pick jsme tolik neřešili, jelikož jsme všechny mapy ještě důkladně nenatrénovali. Nechci působit nějak arogantně, ale na Trainu se mi velmi dařilo po individuální stránce, kdy jsem našemu týmu pomohl vyhrát pár kol, které nás posunuly do finále.

Tobě osobně to ve streamovaných zápasech střílelo, vnímáš podobné turnaje jako možnost se ukázat na scéně?

Tak to je jasné. Na naší scéně nejsem moc známý, jelikož jsem většinou svých odehraných hodin věnoval Faceitu, kde jsem se snažil dostat do FPL-C a teď se mi naskytla možnost (možná) udělat díru do naší scény, tak toho chci maximálně využít. 

Závěrečná otázka je jasná, jak se těšíš na HAL3000 MČR Tour, a co čekáš, že turnaj přinese?

Doufám, že nám turnaj přinese ovoce. Jsem rád, že si můžeme zahrát proti týmům, které patří ke špičce na naší scéně a chceme ukázat, že k té špičce patříme taky.

Štítky: e-rivals, HAL3000, MČR
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.