Přejít k hlavnímu obsahu

MSR 2018: Rozhovor se Seniksem z Alza Gaming

16. 10. 2018 | 14:37 PUBG: Battlegrounds
Týmu Alza Gaming se podařilo ukořistil první místo na MSR ve hře PUBG. Pro kapitána týmu jsme si připravili pár otázek tykající se jejich úspěchu a plánů do budoucna.
Výchozí obrázek

Překvapilo vás vaše umístění na stupnici vítězů v této relativně nové hře esportu?

Před začátkem samotného eventu jsme si řekli, že MSR jedeme vyhrát. Vzhledem k tomu, že to byla BYOC akce, tak si myslím, že úroveň byla o malinko nižší, než bude nadcházející MČR, kde je nutno projít celou kvalifikací. Celý turnaj jsme brali velmi zodpovědně a naše konzistence nás nakonec dovedla k vítězství.

Proti kterému týmu bylo nejtěžší hrát?

Jsou to určitě 2 týmy, a to extatus a Inside Games. Všichni se velmi dobře známe a je to znát i ve hře, jelikož se potkáváme na obdobných pozicích a často se stává, že jeden tým oslabí druhý při rotacích a pohybu po mapě. Ke střetu nás či výše dvou zmíněných týmů však nedošlo na tomto turnaji tak často, jak jsem předpokládal. I díky tomu jsme všichni obsadili TOP 3 pozice.

Jak probíhaly vaše přípravy na tento turnaj?

Týmově jsme se zúčastňovali českých sSscrimů, kde hrála většina týmů z turnaje a pak individuálně. Co se týče strategie, tak to jsme s klukama udělali průzkum, kdo kde začíná na mapě a jaký je jejich styl hraní, zda hrajou hodně středy či kraje zón. Samozřejmě se nedá vyhnout určitým okolnostem, které ve hře nastanou, ale po nějakém čase, pokud daný tým má spolu něco nahráno, lze snadno zjistit, která místa na mapě hrají a v jaké fázi hry.

MSR

Motivovala váš tým tato výhra?

Určitě ano, avšak bereme to jako krok k poznání českých týmů na vůbec první lance v PUBG. Výhra nás určitě mentálně povzbudila, ale zde cesta nekončí.

Jaké jsou vaše další cíle po tomto úspěchu?

Hlavním cílem je vyhrát titul na MČR. Trošku se ale obávám, že formát turnaje BO7 je nedostatečný k prokázání kvality daného týmu. Už při kvalifikaci na letošní PGI, kdy jsme odehráli 8 her ve dvou dnech bylo málo. Z toho jsem trošku zklamán, ale je to dáno, takže se budeme muset adaptovat, tak jako v každé PUBG hře. Další cíle se budou odvíjet od výsledku na MČR.

Děkujeme za váš čas. Nyní máte prostor na závěrečný vzkaz čtenářům.

Chtěl bych poděkovat za celý tým Alza Gaming za podporu fanoušků a vůbec všech, kteří sledují streamy a různé turnaje, kterých se jako hráči zúčastníme. Uvidíme se na MČR!

 

Článek vznikl ve spolupráci s esogames.cz.

Štítky: msr