Přejít k hlavnímu obsahu

Muf o IeSF Mistrovství světa: V evropské kvalifikaci není žádný tým, co by se nedal porazit

4. 10. 2020 | 13:41 Dota 2
Minulé pondělí se uskutečnilo národní finále o postup do evropské kvalifikace na 12. ročník Mistrovství světa od Světové esportové federace. Velký boj nabídlo především finále proti CZC.eSubě, ale Hippomaniacs pozici favorita potvrdili. My jsme si tak pozvali k rozhovoru jednoho z členů tohoto týmu, Petra 'Muf' Fojtíka, aby nás provedl epickou finálovou hrou i šancemi na mezinárodní úspěch.
IeSF Mistrovství světa v Dotě 2
IeSF Mistrovství světa v Dotě 2

Gratulace k postupu z národní kvalifikace. Zapotili jste se hodně s eSubou?

Díky. eSuba je momentálně na CZ/SK scéně náš největší soupeř, takže hry s eSubou jsou vždy vyrovnané, obzvlášť když s nimi hraje BOOM. Řekl bych, že v naší poslední sérii mohly obě hry skončit jinak, kdyby eSuba hrála lépe týmově.

Proveď nás tou nejdelší finálovou hrou, protože ta na streamu byla opravdu epická.

Z hráčského pohledu mně ta hra nějak moc zábavná nepřišla. Asi po 30 minutách jsme se rozhodli, že je začneme splitpushovat s Arc Wardenem a poté se to zvrhlo v čekací hru, kdy žádný z týmů se nechtěl dopustit chyby a hra se táhla asi dalších 30 minut pomalým tempem. Naštěstí jsme měli Aghanim na Arc Wardenovi a Pirate Hat, takže Vojta nám kopal jednu bounty runu za druhou, což nám hodně pomohlo získat pár klíčových itemů hlavně na supportech. Nakonec se nám povedlo dvakrát s Axem odchytit Voida a následně vyhrát hru.

V čem jste jako Hippomaniacs podle tebe napřed, oproti eSubě i zbytku scény?

Řekl bych, že jsme individuálně hodně dobří hráči a navíc si sedneme i jako tým, a to nám dává hodně výhodu nad ostatními. Taky není nikdo v týmu, kdo by přinášel negativní náladu, když se prohrává, a to taky hodně pomáhá.

A co je naopak to, kvůli čemu jste se v této sestavě ještě neprosadili v zahraničí?

Je to asi tím, že většina z nás už nemá Dotu jako hlavní prioritu, jako to třeba bylo v původních Hippos. V téhle sestavě všichni bereme za hlavní školu/práci a Dotu hrajeme ve volném čase.

Hippomaniacs

Co pro tebe znamená postup dále? Bude pro tebe reprezentovat ČR nějak speciální?

Jsem určitě hodně rád za to, že můžu reprezentovat ČR v Dotě, a to právě s Hippos, ale víceméně to beru spíše jako další turnaj a myslím si, že i ostatní to tak berou.

Sledoval jsi loňské tažení, ve kterém byl i tvůj spoluhráč Mambos?

Loňské IeSF jsem nesledoval vůbec, myslím, že někdy zrovna v té době jsem si dával pauzu od sledování a hraní Doty.

Je ti svým způsobem líto, že se nepodíváš na žádné parádní místo, jako byla Jižní Korea?

Já jsem typ člověka, co si hodně užívá pohodlí domova, takže mi to líto není, že se všechny turnaje teď hrajou online. Na druhou stranu by ale určitě bylo zase fajn se někam podívat a zahrát si s týmem na lance.

Máš nějak představu o evropské konkurenci, se kterou se utkáte? Je se koho bát?

Nějaký náznak týmů, co mají být v evropské kvalifikaci, jsem viděl na Liquipedii, ale myslím, že tam nejsou úplně všechny týmy. Nicméně z toho, co jsem viděl, asi největší konkurence podle jmen individuálních hráčů bude Rusko a Bělorusko, ale rozhodně tam není žádný tým, co by se nedal porazit.

Jaké si s týmem dáváte cíle? Jaký výsledek by byl takový, abyste se sebou byli spokojení?

Našim hlavním cílem je určitě vyhrát Sazka eLEAGUE, a co se týká IeSF, tak věřím, že když všichni budeme mít čas na více tréninku, tak by se nám mělo podařit postoupit do celosvětového finále. Ale kdyby se nám to nepovedlo a hráli bychom dobrou Dotu, tak určitě budeme spokojeni i tak.

Na závěr bych chtěl poděkovat všem fanouškům, co nám fandí v Sazka eLEAGUE a v ostatních turnajích.


Sestava našeho národního výběru vypadá následovně:

 Česká republika Vojtěch 'CURRY' Novák
 Česká republika Pavel 'Mambos' Beneš
 Česká republika Marek 'Tipek' Rytíř
 Česká republika Petr 'Muf' Fojtík
 Česká republika Jan 'Sehny' Sehnal

Štítky: IESF, Muf
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.