Přejít k hlavnímu obsahu

Na DreamHack Winter se bude hrát o 360 tisíc dolarů

Ve švédském Jönköpingu se letos znovu koná zimní DreamHack a v celkem sedmi hrách se dohromady rozdá 360 000 dolarů.
DreamHack Winter 2018
DreamHack Winter 2018

DreamHack je snem asi každého hráče her. Fanoušci různých herních titulů se od 30. listopadu do 3. prosince sejdou v jönköpingské aréně užít si obrovskou herní pařbu, která patří mezi ty vůbec největší v Evropě. Soutěžit se bude ve hrách Counter Strike: Global Offensive, Rainbow Six, Hearthstone, Quake Champions, Dragon Ball FighterZ, Super Smash Bros. a Brawlhalla

Na Vi DreamHack Open

Největší porci prize poolu kupodivu nezabere CS:GO, přestože v turnaji DreamHack Open se týmy znovu poperou o finanční výhru ve výši 50 000 dolarů a celkově si cskaři rozdají dvojnásobek. Stejně jako obvykle se zde porve osm týmů ze širší světové špičky, jako ENCE, G2 Esports, Heroic, complexity či Team LDLC. Skupinová část se odehraje systémem GSL, který se kromě úvodních zápasů odehraje ve formátu bo3. Play-off, které se celé uskuteční v průběhu neděle, se odehraje kompletně ve formátu bo3 sérií.

Mezi taháky DreamHack Winter se řadí i Rainbow Six: Winter, ve kterém se ukáže i dvanáct týmů z Pro League, mezi nimiž nebude chybět G2 Esports, Millenium, Team Liquid či Mockit Esports. Vítěz si odnese celých 25 000 dolarů, přičemž celkově se znovu rozdělí dvojnásobek (50 tisíc).

DreamHack Hearthstone

Na DreamHacku nesmí chybět ani zastávka letošního Hearthstone Grand Prix, ve kterém se utkají i hráči z česko-slovenské scény: například čerstvý mistr ČR Jarla a další známá jména, jako Heki, Vanik, Scruffy či Faeli. 

O vůbec největší prize pool se mezi sebou utkají hráči Quake Champions a to monstrózních 200 000 dolarů! Celkem 120 tisíc se rozdá v Team Deathmatch a zbylých osmdesát tisíc v Duel. Na akci se ukáží Nyx, Doom Slayer, Ranger, Visor a spoustu dalších, ale hlavně jde o velký návrat hry Quake na akce DreamHack. 

DreamHack Quake

V Jönköpingu se budou hrát i fighting hry Dragon Ball FighterZ, Brawlhalla a Super Smash Bros. ve kterých se bude hrát o celkem 30 tisíc dolarů. Ve Dragon Ball FighterZ bude turnaj součástí Worlds Tour: Dragon Radar. Samostatné turnaje se budou hrát i v Brawlhalla a Super Smash Bros, ve kterých se souboje rozdělí do boje ve dvojicích a solo.

Štítky: dreamhack