Přejít k hlavnímu obsahu

OFICIÁLNĚ: FaZe mají opět v sestavě Dána, přesun Kjaerbye byl dnes konečně potvrzen

11. 8. 2020 | 18:15 Counter-Strike 2
Podle serverů Cybersport.pl a HLTV.org má FaZe Clan v hledáčku novou posilu. Neúspěšně končí tryout pro mladíčka Bymase, jeho místo by měl zaplnit Major šampion a bývalý hvězdný hráč North, Markus Kajerbye.
Kjaerbye FaZe Clan
Kjaerbye FaZe Clan

UPDATE: Vše je oficiální a FaZe tak na ESL One Cologne Online nastoupí v tomto složení:

 Bosna a Hercegovina Nikola "⁠NiKo⁠" Kovač
 Norsko Håvard "⁠rain⁠" Nygaard
 Brazílie Marcelo "⁠coldzera⁠" David
 Lotyšsko Helvijs "⁠broky⁠" Saukants
 Dánsko Markus "⁠Kjaerbye⁠" Kjærbye

 Srbsko Janko "⁠YNk⁠" Paunović (coach)

Kjaerbye

Několik dní dozadu vyšla na povrch poněkud překvapivá zpráva. Kjaerbye, který v lednu podepsal s North na dva roky, oznámil, že se s organizací rozchází a je volným agentem. Netrvalo dlouho a dánský hráč našel nové působiště. Zájem projevil FaZe Clan, který tak dost možná konečně najdou chybějící dílek do sestavy.

Tento evropský tým je totiž od května neúplný poté, co se olofmeister stal dalším z řady hráčů, který si z důvodu mentálního zdraví vzal pauzu od Counter-Striku. FaZe se snažili napodobit úspěšný tah s brokym a dovedli tak dalšího talentovaného hráče z FPL, teprve 16letého Litevce Bymase. I když si s ním FaZe připsali několik dobrých výsledků a získali třetí místa na DreamHack Masters a BLAST Premier, nedokázali na své výkony navázat i v Major kvalifikaci na cs_summit 6. To tak nejspíše zpečetilo Bymasův osud a FaZe sáhli po dánské hvězdě.

I když je Kjaerbye hned po Brokym druhým nejmladším členem sestavy, je dost možná nejzkušenějším hráčem celého týmu. To dokazuje jak 1 400 odehraných map, což je z celého týmu nejvíc, tak také titul Major šampiona, který získal v řadách Astralis v roce 2017.

Štítky: Kjaerbye, FaZe Clan
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.