Přejít k hlavnímu obsahu

Na`Vi jsou králem desáté sezóny Pro League

12. 11. 2019 | 16:21 Rainbow Six: Siege
Vyvrcholení desáté sezóny elitní soutěže Pro League přivítalo překvapivé složení. Kvalifikovat se totiž nedokázal ani jeden finalista všech letošních velkých turnajů, trůn krále byl tedy uvolněný. O titul a celkový prize pool 628 000 $ se v japonském Tokoname utkalo osm týmů ze všech koutů světa, které bojovaly o stejném víkendu, jako bylo MČR.
Natus Vincere Pro League
Natus Vincere Pro League

Turnaj bohužel pro nás začínal v nepříznivou hodinu, a to okolo druhé ranní. Jako první se v noci z pátku na sobotu představila americká jednička DarkZero Esports, která na dvou mapách přemohla FaZe Clan. Složení prvního semifinále doplnil singapurský tým Aerowolf, který po prohře uvodního Kafe otočil sérii proti Giants Gaming. Evropu tedy zachraňovala pouze lokální jednička, ačkoliv Natus Vincere na scéně působí teprve prvním rokem. Na jejich bedrech skončil Wildcard Gaming z Austrálie. Čtvrtým semifinalistou se pak stal Team Reciprocity, který porazil NiP. Severní Amerika tak byla jediným regionem, který měl v TOP4 dva své zástupce.

To už se dostáváme do druhého hracího dne, v našem případě spíše noci. DarkZero potvrdili na úvod neděle svou formu a s přehledem přes Aerowolf postoupili do finále. Ve druhém semifinále Na`Vi sice opět nezvládli první mapu BO3 série, poté však přišly dvě výhry a spolu s nimi i místenka ve finále. Ačkoliv DarkZero Esports na cestě do finále neztratili jedinou mapu, tak paradoxně právě souboj s Natus Vincere byl jediným, kde soupeři z Anglie stačily na výhru dvě mapy. Na`Vi tedy zakončují svoji sezónou ziskem prestižního titulu.

Natus Vincere Pro League
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.