Přejít k hlavnímu obsahu

Na`Vi ovládli finále ESL One Cologne 3:1

8. 7. 2018 | 21:17 Counter-Strike 2
Tento týden probíhá největší turnaj léta, ESL One Cologne. V Kolíně nad Rýnem bojovalo o šanci předvést se před publikem 16 týmů, do Lanxess Arény jich postoupilo jen šest. Kdo se představí před německým publikem a kdo má největší šance získat titul?UPDATE #3: ESL One Cologne 2018 je u konce! Na´Vi poráží domácí tým BIG poměrem 3-1 a stávají se tak šampiony letošního ročníku! Trofej pro MVP si odnáší s1mple, pro kterého je to už páté ocenění za tento rok.
Výchozí obrázek

Tento týden probíhá největší turnaj léta, ESL One Cologne. V Kolíně nad Rýnem bojovalo o šanci předvést se před publikem 16 týmů, do Lanxess Arény jich postoupilo jen šest. Kdo se představí před německým publikem a kdo má největší šance získat titul?

UPDATE #3: ESL One Cologne 2018 je u konce! Na´Vi poráží domácí tým BIG poměrem 3-1 a stávají se tak šampiony letošního ročníku! Trofej pro MVP si odnáší s1mple, pro kterého je to už páté ocenění za tento rok.

UPDATE #2: Zatímco v prvním semifinále neuspěla aktuální světová jednička Astralis, která zažila pocit prohry po opravdu dlouhé době, avšak na duo electronic-s1mple byla tentokrát krátká, večerní show patřila domácím BIG. Po příchodu smooyi hraje tým opravdu zajímavě a po řadě skalpů přemohl na třech mapách i na FaZe Clan. Kolín nad Rýnem si tak neděli opravdu užije!

UPDATE #1: První den play-off je za námi a BIG pokračují ve svém malém zázraku! V čtvrtfinále proti G2 porazili Francouze těsně 19-17 na mapě Cache, načež naprosto suverénně vyhráli druhou mapu Dust2 16-1 a postupují do semifinále proti FaZe Clan. V druhém čtvrtfinále vyhráli Na`Vi nad fnatic, když si se Švédy poradili 16-12 na Overpassu a 16-10 na Trainu a zítra se utkají o finále s Astralis.


ESL One Cologne 2018 začalo v úterý, kdy se týmy utkaly ve skupinové fázi. V té jsme se dočkali několika překvapení. K těm největším patří vyřazení týmů jako MIBR, mousesports, Cloud9 nebo Liqiud, selhal také tým NiP, který nevyhrál jedinou mapu. Výborně se naopak předvedla dvojice týmů, od kterých se moc nečekalo. Tým ENCE vyřadil jak NiP, tak mousesports a dokonce Finům chyběly dva body od vyřazení Na`Vi. O něco úspěšnější byl německý tým BIG, který se po výhrách nad Liquid, Renegades a MIBR dostal až do čtvrtfinále. Do čtvrtfinále se také probjoval francouzský tým G2 Esports a švédští fnatic. Rovnou do semifinále zamíří Astralis a FaZe Clan.

Play-off začíná v pátek dvojicí BO3 čtvrtfinále, na které naváže páteční dvojice bo3 semifinálových zápasů. Zlatý hřeb celého turnaje obstará neděle, kdy se uskuteční bo5 finále.

Turnaj je tradičně součástí Intel Grand Slam série. Tu mohou ovládnout už v Kolíně hráči týmu FaZe Clan, kterým pro zisk milionu dolarů chybí jedno vítězství. Třetí vítězství si mohou připsat hráči Astralis, jednu výhru má zase tým fnatic. 

ESL One Cologne: play-off pavouk
ČtvrtfináleSemifináleFináleVítěz
bo3bo3bo5 
 
       
  {#Dánsko} Astralis1   
       
   Sobota 15:00 {#Ukrajina} Natus Vincere3 
{#Ukrajina} Natus Vincere2     
 Pátek 15:00 {#Ukrajina} Natus Vincere2   
{#Švédsko} fnatic0     
     Neděle 16:00 {#Ukrajina} Natus Vincere
{#Německo} BIG2    Vítěz
 Pátek 18:30 {#Německo} BIG2   
{#Francie} G2 Esports0     
   Sobota 18:30 {#Německo} BIG1 
       
  {#Evropská unie} FaZe Clan1   
       
 

Celé dění play-off odvysílá na svém twitch kanále také COOL Esports, který nabídne plnohodnotný přímý přenos. Budeme svědky komentáře od předních českých komentátorů, skupinové fáze se ujme nové duo Wango a blade. Od pátečního dění nastoupí i analyst desk ve složení moderátor Mozilla, blade a nováček d0di, komentování se ujme kvarteto Dev1, DeeThane, Shadye a Wango.

Štítky: ESL One
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.