Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší CIS tým v čele s ANGE1em se rozpadá, protože o něj neměla zájem žádná organizace

23. 7. 2020 | 12:26 VALORANT
Americká Valorant scéna se rozrůstá opravdu rychle, v jiných koutech světa ale organizace zatím hodně otálejí. Hodně velkým problémem je to hlavně v Evropě, kde bychom Tier 1 i Tier 2 organizace napočítali na prstech jedné, maximálně dvou rukou. A tenhle fakt má nyní další velkou oběť.
PartyParrots
PartyParrots

Na evropské Valorant scéně vzniklo ještě před oficiálním vydáním hry spousta týmů, které spolu hrají dodnes. V mnoha případech si však i přes kvalitní výsledky můžete všimnout, že i nadále působí pod různými názvy a neprezentují žádnou organizaci. Tenhle problém aktuálně sužuje celou evropskou scénu, protože kromě G2 Esports a Ninjas in Pyjamas se zatím čeká na další velké koně, které přicválají na novou, rozvíjející se scénu.

Nutno také dodat, že G2 i NiP si pod svými křídly postavily nové kádry, nevybraly si žádnou hotovou sestavu. Poslední dva týdny se sice spekuluje o vstupu týmu Liquid na evropskou Valorant scénu, a to podpisem týmu fish123, což by byl přesně opačný krok, nic však zatím oficiálního není. A tak se stále čeká. Některým sestavám však už dochází trpělivost a kvůli tomu, že si nejsou schopny najít zaštítění, tak se prostě rozpadají.

Přesně tenhle problém nyní pohřbil také tým PartyParrots, v jehož čele s nachází CS:GO profík Kirill 'ANGE1' Karasiow. Ten po více než 15 letech hraní nejklasičtější FPS hry a 6 letech působení v barvách HellRaisers přešel na Valorant a spolu se svými parťáky dokonce v jednom z žebříčků byli na konci měsíce června dokonce nejlepším regionálním týmem. Ani to však nepomohlo v hledání organizace a po dvou měsících tato pouť končí.

Možná se to někomu může zdát naivní, že pokud někdo nemůže hraním vydělávat, tak mu to za to nestojí, ale pokud je to něčí obživa po dlouhé roky a nyní mají před sebou pouze nejistotu, krok je to vlastně logický. Na CIS scéně zatím vstoupili do Valorantu pouze forZe, ti si však vybrali jiný tým. Podobně už před třemi týdny dopadla i ruská dvojka, tým Worst Players. Na jejich rozpad reagoval i hráč elitního francouzského týmu, že u nich je problém naprosto stejný. Organizace tak zřejmě opravdu otálejí a čekají, co Riot Games představí v rámci podpory esportu. Opravdu zajímavý je ale protipól, když v Severní Americe už má působiště každý druhý tým.

PartyParrots hráli v tomhle složení:

 Bělorusko Artur '7ssk7' Kyourshin
 Ukrajina Kirill 'ANGE1' Karasiow
 Rusko Vyacheslav 'Art1st' Lyadnov
 Rusko Denis 'dinkzj' Tkachev
 Rusko Andrey 'Shao' Kiprsky

Štítky: PartyParrots, ANGE1
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.