Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepší hráči LEC: Hlasování ovládli hráči G2, Patrik i Humanoid v top 3 chybí

27. 3. 2019 | 23:30 League of Legends
Jako každý rok se i letos vyhlašovala anketa "All-Pro team", ve které se rozhodlo o třech nejlepších hráčích každé role v rámci ligy LEC.
LEC Spring MVP
LEC Spring MVP

Krom komentátorů se hlasování účastnili všichni hlavní trenéři a jeden hráč z každého týmu. Celkem se hlasování zúčastnilo 42 osobností evropské scény League of Legends. Jak kdo hlasoval si můžete prohlédnout zde.

  • Vysílací tým Riot Games: 13
  • Hráči: 10
  • Trenéři: 10
  • Komentátoři regionálních kanálů: 4
  • Novináři: 5
All-Pro Cabochard Vitality

Top: VIT Cabochard (104b), G2 Wunder (94b), OG Alphari (25b)

Nejlepším toplaner byl vyhlášen hráč Team Vitality, Lucas "Cabochard " Simon-Meslet, který zvítězil o pouhých pár bodů před Wunderem z G2 Esports. Alphari byl naopak daleko za nimi a třetí místo získal pouze těsným rozdílem na úkor Bwipa, Vizicsacsiho nebo Expecta. Cabochard proti konkurenci vynikal zejména svou nezávislostí, protože i když Team Vitality hrál nestále okolo Jiizukeho s Atillou, francouzský toplaner vždy dokázal držet krok se svým soupeřem a goldovou výhodu dokázal získávat i na vlastní pěst.

 

All-Pro G2 Jankos

Jungle: G2 Jankos (82b), SK Selfmade (74b), FNC Broxah (31b)

Titulem nejlepšího junglera základní části jarního splitu se může pyšnit Jankos z G2, kterému byl největším konkurentem nováček Selfmade z SK Gaming. Daleko za touto dvojicí zůstal Broxah, který skončil na třetím místě. Blízko bronzu byl také Xerxe, Mowgli a Kold. Jankos proslul zejména svým Karthusem, se kterým sice situaci moc složitou neměl, ale když ho tým potřeboval, to Rko zmáčkout zvládl. Větší impakt na hru měl zejména s Olafem a Elise, se kterými diktoval brzkou fázi hry a skvěle nastartoval své spoluhráče k těm nejlepším výkonům.

All-Pro G2 Caps

Mid: G2 Caps (125b), OG Nukeduck (77b), VIT Jiizuke (39b)

Asi nejjasnější vítězství v anketě zaznamenal midař G2 Esports, Caps, jehož nákup se zatím ocelotovi na 100 % vyplácí. Na druhém místě se rovněž suverénně umístil Patrikův spoluhráč Nukeduck, který získal plusové body hlavně kvůli obrovskému champion poolu. Třetí místo náleží Jiizukemu, který sice neodehrál úplně nejlepší split, ale díky několika blyštivým okamžikům si ho mnozí pamatují v dobrém světle. O kus za třetím místem se umístili Febiven, Humanoid a Nemesis

All-Pro Splyce Kobbe

AD Carry: SPY Kobbe (80b), S04 Upset (59b), FNC Rekkles (49b)

Naopak nejtěsnější situace se naskytla na botlane, kde sice vcelku jasně zvítězil Kobbe ze Splyce, ale na dalších místech už to bylo o poznání těsnější. Bohužel jen těsně nebyl oceněn za skvělé výkony náš střelec Patrik, kterému místo zabrali Upset ze Schalke 04 a Rekkles, který navrátil k životu tápající Fnatic. Těsně za top trojkou zůstali také Perkz a Atilla. Dánský střelec Kobbe zaujal velkým champion poolem a ve Splyce se ukázal jako velký tahoun, na kterého se dá spolehnout.

All-Pro G2 Mikyx

Support: G2 Mikyx (112b), FNC Hylissang (52b), OG Mithy (36b)

S dominantním náskokem vyhrál cenu za nejlepšího supporta Mihael "Mikyx" Mehle, který bohužel ke konci splitu trpěl zraněním ruky a do play-off tak možná nastoupí až z lavičky, pokud vůbec. Právě jemu jsou často směřovány slova chvály za to, jak dobře botlajna G2 fungovala. Hylissang byl důležitým členem obratu Fnatic, což se dá říci i o Mithym z Origenu. Oba tito hráči na začátku splitu nepodávali zrovna nejlepší výkony, ale s týmovým zlepšením šli oba dva nahoru a v druhé půlce splitu patřili k těm nejlepším z nejlepších. Těsně za hranicí top 3 zůstali Norskeren s IgNarem. 

LEC Spring All-Pro Team
Zdroj: @lolesports
Štítky: LEC, All-pro