Přejít k hlavnímu obsahu

Nejlepším FIFA hráčem LaLigy je fotbalista Realu Madrid, při výzvě se vysbíralo 180 000 euro

23. 3. 2020 | 09:38 EA SPORTS FC 24
Tento víkend hostil netradiční klání LaLiga Santander Challenge, pořádanou velkým španělským streamerem Ibaiem. Tenhle turnaj byl speciální tím, že se do jeho dění zapojili zástupci všech dvaceti fotbalových klubů ze Španělska. Do akce se bohužel nakonec nezapojila Barcelona, hodně se naopak dařilo Realu Madrid.
Marco Asensio
Marco Asensio

O konání celého turnaje jsme vás informovali již před víkendem, po losování celého pavouka. Klání samotné odstartovalo v pátek večer, bohužel ale bez kompletního osazenstva. Sergi Roberto totiž musel bohužel svou účast na poslední chvíli odříct, protože partnerem Barcelony je Konami, tvůrce konkurenčního simulátoru eFootball PES 2020. Zapomněli jsme však doplnit zásadní informaci, že hlavním motivem LaLiga Santander Challenge je výběr peněz na boj proti COVID-19, který kromě Barcelony motivoval se zapojit opravdu všechny.

Páteční výkop nabídl tři osmifinálové zápasy, které doplnily složení čtvrtfinále. Tam už se v sobotu proti sobě postavila první velká jména, Adnan Januzaj z Realu Sociedad a Marcos Llorente reprezentující Atlético Madrid. Druhý jmenovaný zde sice zvítězil, přes semifinále se ale nedostal. V boji o postup do finále se v horním pavouku zaskvěl Aitor Ruibal z CD Leganés, který těsně udolal Lucase Péreze z Deportiva Alavés. Hvězdný fotbalista ale uspěl ve spodní části bracketu. Naprosto suverénně své soupeře, jednoho po druhém, ničil Marco Asensio z Realu Madrid. Semifinálovým výsledkem byl dokonce debakl 7:0. Ruibal mu ve finále oponoval, ale Asensio se po výhře 4:2 stal zaslouženým šampionem. Bílý balet tak letos pro sebe získal alespoň tenhle titul.

Zástupce Realu Madrid svůj triumf oslavil na svých sociálních sítích, současně však připomněl hlavní důležitost celého klání. Nasbíraná částka na boj proti COVID-19 se totiž zastavila na parádní hodnotě 142 tisíc euro, přičemž rovných 100 tisíc přispěla samotná španělská LaLiga. Celkově se dle hlavního pořadatele zastaví finální cifra na zhruba 180 tisících euro, což je v přepočtu asi 5 milionů korun. A to není vůbec malá částka!

Byl to opravdu velkolepý turnaj. Hlavním cílem bylo se dobře bavit, zasmát se v těchto pro všechny těžkých časech a přispět na boj proti COVID-19. A tohle se tohle, takže velké díky Ibaiovi a všem dalším, kdo se o turnaj přičinili,
LaLiga Santander Challenge
Štítky: La Liga
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.