Přejít k hlavnímu obsahu

Nejnovější patch nerfuje dvě karty a přináší spoustu změn do Battlegroundů

28. 9. 2020 | 19:41 Hearthstone
Změny v Battlegroundech v čele s příchodem Elementálů, nerfy dvou karet či kopu nového herního obsahu přinese do Hearthstone 29. září update číslo 18.4.
HS patch 18.4
HS patch 18.4

I když je současná meta relativně vyrovnaná, stále je ještě co zlepšovat a právě o to evidentně aktuálně usilují v Blizzardu. V nově představeném patchi, který nese označení 18.4, tudíž mimo jiného, čemuž se budeme věnovat níže, vývojáři představili dva nerfy. Cíle? Guardian Druid a Tortollan Mage. V obou případech se oslabení dočkala přímo ta karta, která dává danému archetypu jméno, těšit se tak v úterý 29. září, kdy aktualizace do hry oficiálně přistane, můžeme v první řadě na o jednu manu dražší Guardian Animals.

Tento nerf rozhodně kvitujeme, Guardian Druida totiž v žádném případě nezabíjí, dělá ho ale zase o něco méně otravným, což nikdy na škodu není. U Tortollan Mage už ale moc spokojeni nejsme, Tortollan Pilgrim totiž nově nebude castit kopii spellu v balíčku, nýbrž daný spell samotný. To bohužel celý archetyp, který nejenže nepatřil k nejsilnějším, ale dokonce se řadil mezi ty nejtěžší decky aktuální mety, absolutně zabíjí a defacto nehratelného to dělá Tortollana i v ostatních balíčkách.

HS nerfs

Navzdory tomu se nám ale celkově patch 18.4 docela líbí. Spolu s těmito nerfy totiž do hry přináší hned čtyři nové hrdiny do Battlegroundů, kam rovněž přidává i Elementály. Vedle různých menších změn a bug fixů pak tento update do hry přinese ještě nový event jménem Masquerade Ball, solo adventuru Hearthstone Book of Heroes: Rexxar, legendární questy, z nichž lze celkem získat rovnou devět packů, či třeba oblíbené Dual Class arény. Nového herního obsahu tak bude opravdu dost a za to Blizzardu klidně odpustíme i vraždu Tortollan Mage.

miluju videohry a hlavně ligu legend