Přejít k hlavnímu obsahu

Nejúspěšnější český trenér následuje cestu bratra do zámoří. Nightshare podepsal v Immortals

9. 12. 2020 | 15:46 League of Legends
Tomáš "Nightshare" Kněžínek putuje za velkou louži! Po řadě úspěchů na domácí scéně se rozhodl vzít si pauzu, dostudovat vysokou školu a nyní ho čeká nová kapitola. Své zkušenosti totiž bude chtít zúročit v týmu Immortals, kde bude trénovat academy sestavu.
Nightshare Immortals
Nightshare Immortals

Nightshare trávil dlouhou dobu podporou svého bratra Freeze, se kterým poznal to, jak to funguje ve velkých zahraničních týmech. Získané znalosti pak využil při trénování nejlepších týmů na česko-slovenské scéně. Svou trenérskou kariéru započal v týmu Fraternitas, následně koučoval i Freshsterious nebo Inside Games, ale největší úspěchy zažil s eSubou. V té působil dohromady přes dva a půl roku a s týmem vyhrál tři tituly mistra ČR, čtyřikrát se zúčastnil European Masters a stál i u velkých zahraničních vítězství na DreamHacku v Lipsku a V4 Future Sports Festival. Zapomínat nesmíme ani na čtyři vyhrané splity národní ligy Hitpoint Masters.

Stejně jako Freeze zamíří v nové sezóně Nightshare do Los Angeles, kde bude trénovat academy tým. Spolu se singapurským koučem Jensenem se jim pod ruku dostane hned několik talentovaných hráčů, včetně korejského toplanera Topoona. Ten se zúčastnil i posledního světového šampionátu v dresu australských Legacy Esports. V akademii zaujme také řecký midař PrettyGRE, který působil v evropských regionálních ligách v týmech jako Vodafone Giants, MAD Lions nebo Vitality Academy. Řek celkem třikrát hrál na EU Masters, kde na jaře loňského roku dokonce s MAD Lions postoupil do semifinále.

Sestava IMT Academy:

 Jižní Korea Kim "Topoon" Ji-hoon (Top)
 Kanada Nicholas "Potluck" Pollock (Jungle)
 Řecko Prodromos "Pretty" Kevezitidis (Mid)
 Spojené státy americké Yuri "Keith" Jew (AD Carry)
 Spojené státy americké Joseph "Joey" Haslemann (Support)

 Singapur Goh "Jensen" Qian Sheng (Hlavní trenér)
 Česká republika Tomáš "Nightshare" Kněžínek (Trenér)

Štítky: Immortals, lcs, Nightshare