Přejít k hlavnímu obsahu

Nejvíce peněz letos vyhrál tým, který ani nenakoukl do TOP 10. Jak je to jen možné?

26. 12. 2020 | 09:00 Counter-Strike 2
Letošní sezóna byla především o týmech Vitality, Astralis a NAVI, pokud bychom měli jmenovat tři nejstabilnější mezi špičkou. Krátce se na trůn posadil i jiný dánský tým Heroic, ale když se v tomhle článku podíváme na ty, kdo byli nejúspěšnější z hlediska vybraných prize money, tak ani jeden z těchto čtyř celků na stupních vítězů není.
MAD Lions
MAD Lions

Důvod je prostý a jmenuje se FLASHPOINT. Nová liga vsadila na obří prize pooly, které předčily jiné statisícové turnaje. Každá sezóna totiž na výhrách mezi účastníky rozdala rovný milion dolarů, takže i když soutěž nenabídla ty nejlepší týmy světa, tohle bylo lákadlo jako hrom. Není tedy překvapením, že v souhrnu sezóny z hlediska vyhraných peněz z turnajů jsou na čele právě vítězové této ligy. Číslem jedna je dánská sestava MAD Lions, která ještě s HUNDENem ovládla jarní sezónu. Ta podzimní pak patřila Virtus.pro, kteří se do ligy dostali až skrze kvalifikaci. Ano, ani v jednom případě nejde o TOP 10 týmy světa, díky čemuž vzniká zajímavý paradox.

Oba tyto týmy dělí pouze 1750 dolarů, což je při více než šesti stovkách tisíc dolarů neskutečně malý rozdíl. Až neuvěřitelně vyrovnané je to i dále, protože první a šesté místo dělí pouze 22500 dolarů, což je víceméně jeden podařenější menší turnaj. Abychom si však uzavřeli stupně vítězů, tak tam si třetí místo drží Complexity, aktuální světová jedenáctka. Tomuto celku se podařilo triumfovat na BLAST Premier: Spring EU Finals, ale kromě toho na žádném větším turnaji nebyli ani ve finále. Vynahradit se jim to však povedli čtyřmi triumfy #HomeSweetHome.

Následující obsazení už nabízí tři objektivně a dlouhodobě nejlepší týmy roku. Astralis, Natus Vincere a Team Vitality mohou být se sezónou relativně spokojeni a nejvyšší příčky ve světovém žebříčky jsou pro ně daleko důležitější než rozdíl pár tisíc dolarů v tomhle žebříčku. V úvodu jsme zmiňovali také Heroic, kteří se na několik týdnů dostali na světový trůn, ale ti jsou dle prize money dokonce mimo nejlepší desítku roku. Tu totiž doplňují konzistentní BIG, stejně jako dva vicemistři ligy FLASHPOINT, OG a MIBR. Desátá FURIA přeskočila Heroic 7500 dolarů, což je další těsný rozdíl. Kdo další a o kolik se do TOP 10 nevešel, se můžete podívat v tomhle tweetu.

HLTV.org
HLTV.org
Zdroj: HLTV.org
Štítky: MAD Lions
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.