Přejít k hlavnímu obsahu

Nejvyšší česká soutěž zná své nové mistry, Pardubice ve finále porazily Litvínov 3:2

18. 3. 2021 | 12:45 NHL
ENYAQ Hockey League, tak zní od nové sezóny pojmenování Esport Hokejové Ligy, tedy nejvyšší české oficiální soutěže v hokejovém simulátoru NHL. Obhájcem prvenství byla BK Mladá Boleslav, její svěřenci to ale do finále tentokrát nedotáhli.
Dynamo Pardubice
Dynamo Pardubice
Zdroj: grafika EHL

Vyřazovací část ENYAQ Hockey League odstartovala 27. února prvními dvěma čtvrtfinálovými zápasy, 3. března jsme následně poznali všechny týmy, které se v následujících dnech utkaly o medaile. Kromě obhájců z Boleslavi se do elitní čtyřky probojovali také reprezentanti klubů z Pardubic, Litvínova a Českých Budějovic.

HC Dynamo Pardubice se jako první utkalo s Mladou Boleslaví, za kterou hraje jeden ze dvou obhájců JiFi23. Ten sice šťastně nezačal, když podlehl kapitánovi soupeře, o několik desítek minut později ale byl součástí dvojice, která sérii poslala do rozhodujícího pátého zápasu. Pardubičtí hráči hcpce1996 a CallMePablo se však nemýlili a Dynamo se stalo prvním finalistou. Také ve druhém semifinále se bojovalo na pět utkání. Litvínovská Verva se sice musela vzpamatovávat z drtivé prohry 1:8 ve třetím zápase, stejnou měrou však srovnala sérii a v napínavé koncovce měli její hráči navrch. České Budějovice tak byly odsouzeny pouze k bojům o bronzové medaile.

Právě zápas o třetí místo byl předzvěstí velkého finále, elitní domácí hráči však nezklamali ani v souboji poražených semifinalistů. Také tato série totiž opět nabídla maximální počet pěti zápasů. Boleslavi v tomhle šlágru nestačila ani dvě osmigólová představení a po loňském triumfu se nyní loučí bez medaile. Madeta Motor České Budějovice ve složení Tejkyyy, karabina, Krchy11 mohou naopak být s premiérovou účastí spokojeny.

Kdo se ale stal šampionem? Jako vždy předtím, i finálový duel na úvod nabídl souboj kapitánů. Ofenzivní hokej lépe svědčil Hcpce1996 a pardubický hráč poslal svůj tým do vedení. Loňský šampion s Boleslaví, Kumbik, ale dokázal po těsné bitvě srovnat, na což v posledním 1v1 duelu zareagoval výhrou třetí pardubický hráč. Rozhodovat tedy musely 2v2 duely, z nichž v tom prvním vystřídal defenzivní styl předchozí gólové hody. Litvínov srovnal bez obdržení jediné branky a vyvrcholení tedy nabídlo poslední možný zápas. V něm už ale pardubické Dynamo znovu nezaváhalo. Hcpce1996 a CallMePablo zkombinovali dokonalou defenzívu s trestáním chyb soupeře a po výhře 5:0 (v sérii 3:2) se tahle dvojka spolu s Jarinem87 stala novými králi nejvyšší české soutěže.

ENYAQ Hockey League: play-off pavouk
  Česká republika Pardubice3         
 6:3, 6:0, 3:6, 4:0   Česká republika Pardubice3      
  Česká republika Olomouc1         
    3:2, 5:6, 5:4, 0:2, 4:2   Česká republika Pardubice3   
  Česká republika Ml. Boleslav3         
 5:4, 3:2, 6:7, 1:7, 4:1   Česká republika Ml. Boleslav2      
  Česká republika Třinec2         
       7:4, 4:5, 4:2, 0:2, 5:0   Česká republika Pardubice 
  Česká republika Liberec0         
 3:5, 3:6, 3:9   Česká republika Č. Budějovice2      
  Česká republika Č. Budějovice3         
    1:4, 4:2, 8:1, 0:6, 4:5   Česká republika Litvínov2   
  Česká republika Litvínov3         
 6:3, 7:2, 3:7, 8:2   Česká republika Litvínov3      
  Česká republika K. Vary1     Česká republika Ml. Boleslav2   
       2:4, 8:7, 1:4, 8:2, 0:3   Česká republika Č. Budějovice 
        Česká republika Č. Budějovice3   
Tvoří a pisálkuje na pískovišti jménem PLAYzone.cz už od roku 2011. Zkoušel i jiné pozice, redaktořina a komentování je ale cesta. Přes 10000 článků a bleskovek hovoří za vše. Rád si hraje se slovy, stvořil třeba Zápasovník. Je fanouškem také klasického sportu, ze všeho nejvíc ale miluje jídlo.