Přejít k hlavnímu obsahu

Německý tým BIG ovládl DreamHack Masters a přepisuje historii CS:GO!

15. 6. 2020 | 07:24 Counter-Strike 2
Turnaj DreamHack Masters Spring je u konce a překvapivě jej ovládl německý tým BIG. Při finálovém zápase se však týmu povedlo něco, co ještě nikdy předtím žádný CS:GO tým nedokázal. Předvedli totiž tzv. reverse sweep, tedy dokázali otočit BO5 zápas z 0-2 na 3-2.
DH Open Leipzig
DH Open Leipzig

Právě dnes vyvrcholila evropská divize turnaje DreamHack Masters Spring, který nahradil původně plánovaný turnaj ve švédském Jönköpingu. V turnaji nechyběl nikdo z evropské elity, zúčastnily se celky jako Astralis, fnatic, mousesports, FaZe a mnoho dalších. I přes nabitou konkurenci se překvapivě dostal do finále německý tým BIG, který narazil na dosud neporažený tým G2. Navzdory všem předpokladům však BIG překvapili a překonali také metu, které žádný CS:GO tým zatím nedosáhl.

Právě Francouzi a Srbové z G2 byli jasnými favority, v BO5 zápase měli navíc výhodu jedné mapy, navíc jednoznačně vyhráli i první mapu a při stavu 2-0 to vypadalo, že G2 nemůže nic zabránit v zisku titulu. Druhou a třetí mapu však G2 silně podcenili a BIG rázem vyrovnali na 2-2. Rozhodnou měla třetí mapa, po první polovině však G2 vedli 11-4 a vypadlo to, že zápas mají opět ve svých rukou. BIG však předvedli epický comeback a v prodloužení potvrdili svůj reverse sweep. Němečtí BIG se tak stal prvním týmem, který dokázal otočit BO5 zápas ze stavu 0-2 na 3-2 a nadobro přepsal historii CS:GO!

Zápasem se navíc potvrdila smůla týmu G2. V současné sestavě je to totiž již čtvrté finále velkého turnaje, které G2 nedokázali dotáhnout do vítězného konce. V Katowicích si na týmu smlsnul s1mple a jeho Natus Vincere, v Road to Rio podlehli týmu FaZe a v loňském cs_summit 6 dokonce podlehli mousesports, kteří odehráli poslední mapu finále s dvěma stand-ins. Svého prokletí se tak G2 nezbavili ani teď a navíc se v negativním smyslu stali součástí historie.

Výhra kromě získání 54 000 dolarů znamená také to, že BIG získali své místo na domácím turnaji ESL One Cologne, který by měl být prvním LAN turnajem od únorového IEM Katowice.

Štítky: BIG CLAN
Student žurnalistiky a filmových věd, milovník CS:GO, majitel společné fotky s Hide the Pain Haroldem.