Přejít k hlavnímu obsahu

Neonovu krasojízdu francouzským play-off zkazil až Team LDLC

3. 4. 2019 | 23:02 League of Legends
Neon z francouzské ligy postoupil do play-in fáze European Masters. V play-off jeho Misfits Premier po třech vítězstvích jeho Misfits.Premier porazil až Team LDLC, který ovládl finále 3:1.
Misfits Premier Neon
Misfits Premier Neon

Loňský rok byl pro Neona přelomový, protože zakusil, jaké to je, zahrát si na nejvyšší evropské úrovni. I když s Unicorns of Love nezažil zrovna úspěšné období, načerpal během něj mnoho zkušeností. Pro rok 2019 si z možných cest vybral návrat na francouzskou scénu, kde pomohl utvořit akademii Misfits Gaming.

Misfits Premier LFL

Z EU LCS zpět do Francie

Matúš "Neon" Jakubčík zažil s Misfits Premier v LFL rozporuplnou základní část. Výsledek totiž často zachránili jednotlivci a týmový výkon vypadal jednu hru úžasně a druhou zase naprosto příšerně. I přes roli jednoho z favoritů se tým po osmi týdnech musel spokojit až se čtvrtým místem, které znamenalo, že v play-off Misfits začínali na úplném začátku gauntletu.

Ve Francii se totiž play-off hraje obdobně, jako třeba v korejské LCK, nebo jako boje o třetí spot na Worlds v Evropě a Severní Americe. V prvním kole se tedy Neon se svými spoluhráči postavil druhé akademii, která hraje francouzskou ligu - Vitality.Bee. V sérii, kterou Misfits vyhráli 3:1 zazářil Neon nejvíce v poslední hře, ve které si za Luciana připsal skóre 5/2/15 a byl téměř u všeho, co se na mapě šustlo.

LFL Misfits Premier

V další sérii se utkala akademie Misfits s ROG Esports, tedy týmu, který sice do ligy nepřišel s žádnými nováčky, ale v sestavě měl nejméně známá jména. Proto byl postup tohoto týmu do play-off poměrně velkým překvapením. Další úspěch ROG ale hráči Misfits Premier nedovolili, v sérii ukázali větší zkušenost a zvítězili 3:1. 

Proti zkušeným hvězdám? Bez problému...

Stejným výsledkem dopadlo i třetí kolo francouzského play-off, kde na Misfits Premier čekal celek GamersOrigin, za který nastoupili ex-LCS hráči Smittyj, HustlinBeasT a Pride. Výhrou si Neon a spol. zajistil postup do play-in fáze European Masters, což byl samozřejmě hlavní cíl celého týmu. 

Třešničkou na dortu by bylo vyhrané finále proti Team LDLC, který dominoval po celou základní část. Tu mimochodem zakončil se skóre 12-2. V týmu, který vede legenda lolkařské světové scény Yellowstar nastoupili proti Neonovi jungler Djoko a support SteelBack, kteří spolu ještě nedávno působili v EU LCS u Giants Gaming. Tehdy sice ještě SteelBack zastával roli AD Carry, ale adaptaci na novou roli v rámci botlajny zvládl bravúrně.

LFL 2019 play-off

Misfits Premier musí svou sílu ukázat v play-in EU Masters

Klíčovým se ve finále stal souboj junglerů, ve kterém Obsess z Misfits jasně pohořel. Djoko naopak ukázal, proč ještě nedávno působil na nejvyšší evropské úrovni a svého soupeře v džungli několikrát nachytal na švestkách. Členové Misfits Premier ale nemusí zoufat, protože svou sílu budou již brzy moc ukázat v play-in fázi European Masters, která začne již v pondělí 8. dubna.

Akademii Misfits čekají zápasy proti týmům: Crvena zvezda Esports, SK Gaming Prime, MAD Lions, Devils.one, Diabolus Esports a NYYRIKKI White. V posledním jmenovaném týmu se mimojiné představí i český jungler Kapitán Lipánek, který v zahraničí vystupuje pod nickem Kenapil. Do hlavní fáze EU Masters se dostanou tři z těchto sedmi celků.